juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ieren en Tsjechië houden EU-referendum nadat extreemrechts in Nederland heeft gewonnen

Op de tweede dag van de marathon EU-verkiezingen namen de Ierse kiezers vrijdag na de Nederlandse stemming de macht over.

  • Het Europees Parlement wordt op 26 maart 2019 afgebeeld door kersenbomen in Straatsburg, Oost-Frankrijk.  (AP)
    Het Europees Parlement wordt op 26 maart 2019 afgebeeld door kersenbomen in Straatsburg, Oost-Frankrijk. (AP)

Op de tweede dag van de marathonverkiezingen in de EU stonden de Ierse kiezers centraal na de vroege stemdag in Nederland, die werd gekenmerkt door aanzienlijke winsten voor extreemrechts.

De 37-jarige premier van Ierland, Simon Harris, bracht zijn stem uit in de buurt van zijn huis in het dorp Delgany, net ten zuiden van Dublin, toen de stembussen om 07.00 uur (06.00 uur GMT) opengingen. Vervolgens begon hij aan een snelle tour om steun te verzamelen voor de lokale verkiezingen en de verkiezingen voor het Europees Parlement.

“Ook al heb ik niet op zijn partij gestemd, ik bewonder zijn energie”, zei IT-medewerker Keith O'Reilly (41) toen hij het stembureau verliet.

‘Ze doen veel dingen verkeerd, en dan vooral het migratieprobleem’, zei hij AFP. Voor het eerst tijdens het Ierse EU-referendum stellen veel kandidaten zich kandidaat voor een anti-immigratieplatform als onafhankelijken of voor marginale nationalistische partijen.

De stembureaus in Tsjechië zouden om 10.00 uur GMT beginnen, voorafgaand aan de voorverkiezingen van zondag, wanneer de meeste van de 27 EU-landen, inclusief invloedrijke landen als Duitsland en Frankrijk, naar de stembus zullen gaan.

Lage opkomst in Tsjechië

Na de op een na laagste opkomst van 28,72 procent in 2019 worden Tsjechische politici geconfronteerd met een aanzienlijke apathie ten opzichte van de EU-stemming.

Uit peilingen blijkt dat de centristische ANO-beweging, geleid door miljardair Andrej Babis, een voormalige premier, een centrumrechtse coalitie voorloopt. In een boodschap aan de kiezers op vrijdag drong Babis aan op “de verwijdering van diepgewortelde groene fanatici en pro-immigratieactivisten in het Europees Parlement”.

READ  Nederlandse spits Vivianne Miedema loopt gescheurde ACL op en neemt niet deel aan WK 2023

De PPV-partij van extreemrechts in Nederland werd verslagen

Voormalig Europees commissaris Frans Timmermans heeft de extreemrechtse leider Geert Wilders verslagen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in Nederland, zo blijkt uit een donderdag gepubliceerde peiling.

Een vierdaagse verkiezingsmarathon onder de 27 landen van de Europese Unie begon in Nederland, Frankrijk, Duitsland en andere landen die zondag naar de stembus gaan, terwijl de 370 miljoen kiezers van de groep naar de stembus gaan in een tijd van diepe geopolitieke onzekerheid.

De Groenen/PvdA-coalitie van Timmermans staat klaar om acht zetels te winnen bij de verkiezingen van donderdag, terwijl Wilders en zijn PVV-partij de Vrijheid op zeven zetten, blijkt uit een definitieve opiniepeiling van de NOS.

Met een focus op ecologische duurzaamheid zou de Groen/EFA-groep brede steun genieten onder jongere kiezers en progressief ingestelde individuen.

In Nederland staan ​​de verkiezingen voor de Europese Unie op het punt van beginnen

Een vierdaagse verkiezingsmarathon onder de 27 landen van de Europese Unie begon in Nederland, toen de 370 miljoen kiezers van het blok hun stem uitbrachten in een tijd van diepe geopolitieke onzekerheid.

Nederland is een van de landen waar nationalistische en extreemrechtse partijen naar verwachting de uitslag zullen behalen, terwijl de Vrijheidspartij (PVV) van Geert Wilders, die in november vorig jaar de nationale verkiezingen won, naar verwachting nog een zetel zal veroveren. succes

De uitslag van de stemming zou grote gevolgen kunnen hebben voor de klimaatverandering, de betrekkingen met de VS en China, de hulp aan Oekraïne, de ontwikkeling van de EU en de Brusselse benadering van het lidmaatschap, en de integratie van AI-innovatie.

READ  Voetbal-Nederlandse coach Van Gaal houdt vol dat de kant België zal verslaan

Ondertussen wordt de stemming gezien als een uitdaging voor de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die op zoek is naar een tweede termijn. Zelfs als hij de stemmen krijgt, zal hij nog steeds de steun van het Parlement nodig hebben.