juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hot Property: A Cute Dutch Colonial Flip in Casa Linda Forest

Hot Property: A Cute Dutch Colonial Flip in Casa Linda Forest

Toen architect Christian Cassidy het in handen kreeg 9425 Mercer Dr. Vorig jaar was de Dutch Colonial uit de jaren ’60 ‘erg donker en vochtig en deprimerend’, zegt makelaar Shannon Metcalf.

Het huis was in ruwe staat. Het was onverzorgd en overgroeid, en het duurde ongeveer 10 maanden om te herstellen, zegt ze. Maar dat kan zijn omdat Cassidy, die als architect, ontwerper en schilder heeft gewerkt, nauwgezet is. Zijn filosofie, zegt Metcalf, is om een ​​60 jaar oud huis in verval te nemen en “zo te maken dat het nog 60 jaar meegaat”.

Cassidy heeft veel cosmetische reparaties uitgevoerd, zoals het schilderen van de buitenkant van het huis, het plaatsen van een vervallen granieten loopbrug en het afwerken van de binnenmuren met een gladde gipsplaat van museumkwaliteit. Maar veel van de veranderingen waren ingrijpender.

Hij verplaatste de voordeur en creëerde een nieuwe ingang naar binnen. Vroeger kwam je direct bij de trap binnen en moest je een gang door, zegt Metcalf. Cassidy bouwde de luchtige foyer en gebruikte vintage hardhout uit een gesloopt huis in San Antonio om het inlegpatroon van de vloer te creëren.

Alles was in het huis afgesloten – denk aan je typische jaren ’50-ranch, zegt Metcalf – dus Cassidy herconfigureerde de indeling beneden. Hij verplaatste het raam in de formele eetkamer om één groot raam te maken in de formele woonkamer, waardoor er meer licht binnenkwam. In de informele woonkamer schilderde Cassidy de originele open haard en installeerde een nieuwe mantel. Hij haalde de oude ingebouwde elementen aan weerszijden van de open haard eruit, wat volgens Metcalf de nieuwe eigenaren de mogelijkheid geeft om het gebied in hun eigen stijl te personaliseren.

READ  Nederlandse leeuw Max Verstappen aangeprezen om het langdurige record van Lewis Hamilton te slopen ondanks geruchten over vervroegde pensionering

Hoewel de keuken op zijn oorspronkelijke plek staat, is alles nieuw. Cassidy voegde een koffie- en wijnbar toe en installeerde kwartstellers. Het aanrecht van het eiland is ingelegd met geborgen kwartsresten en lijkt een beetje op een slagersblok, zegt Metcalf. Het is een subtiel statement, “een andere kijk op wat je standaard steen en tegel kan zijn.” Bovendien was de hele ruimte afgesloten, dus heeft Cassidy de muren afgebroken. Het had ooit ook linoleumvloeren die “eruitzagen als de Jetsons”, dus haalde hij meer hout uit het San Antonio-project.

De grootste verandering beneden is de primaire suite. Vroeger waren er twee slaapkamers beneden, maar Cassidy blies ze uit tot één grote suite. Hij installeerde dubbele deuren naar het achterdek. Hij construeerde twee enorme inloopkasten die net een vingerafdruk slot weg van Tiffany Moon’s volgende scrubkast te worden. Cassidy heeft een nieuw primair bad gebouwd en de oude, gedeelde badkamer omgebouwd tot een poederbad.

De originele primaire suite bevindt zich op de tweede verdieping. De extra grote kamer was misschien ooit twee ruimtes, zegt Metcalf, maar echt, “je hebt geen zes slaapkamers nodig. Veel mensen zijn daar niet naar op zoek.” Cassidy deed niet veel aan de eigenlijke slaapkamer, behalve het uitbreiden van de opbergkast en het ombouwen van de zolder tot een flexruimte. De primaire en-suite is echter een ander verhaal. Hij veranderde de oude kast en de grote, gedeelde badkamer op de bovenverdieping in een nieuwe en-suite badkamer en een gangbad voor de twee andere secundaire badkamers. Een deel van dit gebied ging ook naar de flexruimte.

READ  Shell, Exxon lanceren verkoop van Britse, Nederlandse Noordzee-activa - bronnen

Buiten plaatste Cassidy een nieuw terras en breidde het uit langs de oude patio. Hij ruimde de schuur op, installeerde een raam en een nieuwe deur. Hij deed ook wat moeite in de garage, schilderde de koelkast en bouwde een werkplaats met geborgen hout uit het huis. Je garage is een van de eerste dingen die je ziet als je elke dag thuiskomt, zegt Metcalf, dus Cassidy ‘wilde dat zelfs dat je op een goede manier begroette’.

Hoewel de flip zelf goed is gedaan, is een deel van de aantrekkingskracht van het huis de locatie. De buurten rond White Rock Lake, zoals Little Forest Hills en Lakewood, zijn altijd populair, maar Casa Linda Forest is meer van de radar. Het is een charmant “juweeltje” met veel gezinnen van de tweede generatie, zegt Metcalf. “Ze zijn daar opgegroeid en hebben daar huizen gekocht.” De meeste mensen zijn er om te blijven.

Blader door de galerij om meer van het huis te zien.

Schrijver

Catherine Wendlandt

Bekijk profiel

Catherine Wendlandt is de online associate editor voor D Tijdschrift’s Wonen en Huis en Tuin blogs, waar ze alles behandelt