juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marseille 0-0 Feyenoord (2-3 agg): Oranje door naar finale Europa Conference League

Marseille 0-0 Feyenoord (2-3 agg): Nederlands elftal is door naar Europa Conference League-finale tegen Roma na doelpuntloze halve finale tweede etappe tegen Ligue 1-tegenstanders

Feyenoord is door naar een Europa Conference League-finale tegen Roma na Marseille met 0-0 te hebben gehouden in het Stade Velodrome en uiteindelijk met 3-2 op te schuiven.

Marseille, dat in de eerste helft Dimitri Payet verloor door een blessure, creëerde een aantal kansen, maar slaagde er niet in een doorbraak te realiseren toen Feyenoord hun eerste Europese finale-optreden veiligstelde sinds het winnen van de UEFA Cup in 2002.

Het Rotterdamse team zal strijden met Roma – winnaars van de halve finale over Leicester – om de inaugurele winnaars te worden van deze wedstrijd in Tirana op 25 mei.

Feyenoord-spelers vieren feest na het bereiken van de Europa Conference League-finale op donderdag

Feyenoord behaalde hun eerste Europese finale-optreden sinds het winnen van de UEFA Cup in 2002

Feyenoord behaalde hun eerste Europese finale-optreden sinds het winnen van de UEFA Cup in 2002

In de openingsfase van de wedstrijd kwam Payet op de voorgrond, waarbij de voormalige West Ham-man een schot werd geblokkeerd door Marcos Senesi en een ander schot net buiten het doel krulde.

READ  Nederlandse sigarettenprijs kan in 2040 oplopen tot 47 euro per pakje

Marseille kreeg vervolgens rond het halfuur een klap toegebracht toen Payet een blessure opliep tijdens het geven van een pass en moest worden vervangen.

Hij werd vervangen door Arkadiusz Milik, die kort daarna een kopbal in de armen van Ofir Marciano stuurde, voordat een schot van Guus Til aan de andere kant naast de bal ging, Feyenoords eerste echte doelpoging.

De uitploeg sloot de helft vrij sterk af, terwijl Milik vlak voor rust opnieuw een kopbal van Marciano zag incasseren.

Marseille kreeg rond het halfuur een klap toen Dimitri Payet een blessure opliep

Marseille kreeg rond het halfuur een klap toen Dimitri Payet een blessure opliep

Valentin Rongier van Marseille kon 10 minuten in de tweede helft alleen een tam schot maken vanuit een goede positie dat gemakkelijk werd afgehandeld door Marciano, voordat Gernot Trauner dicht bij Feyenoord kwam en vanaf de rand van het strafschopgebied over de lat veegde.

Cyriel Dessers slaagde er net niet in om zijn hoofd naar een vrije trap in het thuisvak te krijgen en Pol Lirola zag vervolgens een schot naast dat OM’s pogingen om zichzelf te redden tevergeefs bleken.

Feyenoord-invaller Alireza Jahanbakhsh bracht vervolgens in blessuretijd een redding uit op Steve Mandanda voordat het laatste fluitsignaal bevestigde dat de mannen van Arne Slot op weg waren naar Albanië.

Advertentie