maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Technology Week vanaf woensdag van start

Photo Credit: Nederlandse technologieweek, Studio040

De Nederlands Technologie Festival begint morgen bij de Klokgebouw. Het evenement duurt een week en biedt activiteiten om jongeren enthousiast te maken voor het technologiedomein. Daarnaast zijn er ook volop netwerksessies tussen bedrijven en instellingen.

‘Nacht van de nerds’
De komende week kunnen kinderen en jongeren een kijkje nemen bij allerlei techbedrijven in de regio. Daarnaast kunnen ze experimenteren en aan de slag gaan met technische opdrachten. Op de ‘nacht van de nerds’ kunnen kinderen muziek leren programmeren, nieuwe games testen of hun eigen raceauto bouwen.

Brainport
Bij de kick-off zijn sprekers van Brainport Development en ASML aanwezig. Ze gaan in op het belang van technologiepromotie, ook om voldoende professionals en ingenieurs aan te trekken. Dit is van groot belang voor de hightech regio Eindhoven.

In de afgelopen jaren is het evenement opgeschort vanwege de coronapandemie. De week trok in 2019 ruim 40.000 bezoekers. Volgens de organisatie is het festival uitgegroeid tot hét platform voor technologiepromotie.

Bron: Studio040

Vertaler: Seetha

Vorig artikelVrouwelijke ’techneuten’ eindelijk weer bij elkaar
Volgend artikelMeer tijdelijke wooneenheden voor studenten in Berenkuil

READ  Nederlandse toeristen met corona-schorpioen om isolatie in Spanje te ontvluchten