november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse moordcijfer is stabiel en behoort tot de laagste in Europa

Foto: DutchNews.nl

In totaal zijn vorig jaar in Nederland 126 mensen vermoord, vijf meer dan in 2020, maar onder de slachtoffers waren minder vrouwen, meldt het CBS woensdag.

Het aantal moordslachtoffers is sinds 2018 relatief stabiel gebleven op 123 per jaar, aldus het CBS. In het begin van de jaren 2000 was dat aantal bijna het dubbele.

Amsterdam en Rotterdam voerden het afgelopen jaar de moordenlijst aan met 15 slachtoffers. Er waren 11 moorden in Den Haag

Uit politieonderzoek blijkt dat drie op de vijf vrouwen zijn vermoord door hun partner of ex-partner en de meeste in hun eigen huis. Kinderen onder de 10 jaar werden bijna uitsluitend door een ouder vermoord.

Nederland kent relatief weinig moorden in vergelijking met de rest van Europa, met 0,62 per 100.000 inwoners. Alleen Noorwegen, Zwitserland, Slovenië en Italië hebben minder moorden per hoofd van de bevolking.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.

READ  ICC T20 World Cup: Nederlands doel om piek te beëindigen tegen Sri Lanka