juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Shell, Exxon lanceren verkoop van Britse, Nederlandse Noordzee-activa – bronnen

Shell, Exxon lanceren verkoop van Britse, Nederlandse Noordzee-activa – bronnen

LONDEN, 27 september (Reuters) – Shell (SHEL.L) en Exxon Mobil (XOM.N) hebben een gelijktijdig verkoopproces gelanceerd van een groot pakket offshore aardgasactiva in het zuiden van het VK en de Nederlandse Noordzee, drie industrieën en banken aldus bronnen.

Investeringsbank Jefferies werd ingehuurd om de verkoop te leiden, die meer dan $ 2 miljard zou kunnen opleveren, aldus de bronnen.

De verkoop, die eerder deze maand werd gelanceerd, komt nadat Shell en Exxon de eerste verkoopprocessen voor hun Britse en Nederlandse activa hebben uitgevoerd.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Shell, Exxon en Jefferies weigerden commentaar te geven.

In juli lanceerden Shell en Exxon de verkoop van hun 50-50% NAM-joint venture in Nederland, beheerder van het Groningen-gasveld en een van Europa’s grootste en oudste aardgasproductiebedrijven. Lees verder

Reuters meldde dat Shell zich voorbereidde om de verkoop in februari te lanceren.

Shell en Exxon proberen ook hun belang in hun Britse gashub in het zuiden van de Noordzee te verkopen, waaronder de Clipper Leman Alpha-hubs en de Bacton-terminal in het oosten van Engeland, aldus de bronnen.

NAM is zelfstandig gestart met de verkoop van de NAM offshore assets, aldus een van de personen. De verkoop van de zuidelijke Noordzee en de offshore NAM-activa zijn afzonderlijke verkoopprocessen, waardoor een enkele of meerdere kopers mogelijk zijn.

Het gelijktijdige verkoopproces van beide bassins hoopt biedingen te trekken van verschillende olie- en gasmaatschappijen die interesse hebben getoond in de eerste ronde, aldus de bronnen.

De verkoop maakt deel uit van het streven van de twee bedrijven om verouderde olie- en gasactiva af te stoten in een poging om kosten te besparen en omdat ze zich richten op nieuwere, grotere projecten over de hele wereld.

READ  Nederlanders verslaan Argentinië in laatste snik Garda Victory • Live Sail Die

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Ron Bousso Aanvullende rapportage door Sabrina Valle in Houston Bewerking door Jason Neely en David Gregorio

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.