mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gevaarlijke ontvoering: moeders advocaat bekritiseert milde Nederlandse gevangenisstraf

De advocaat die de moeder van Dean Verbergmos vertegenwoordigt, wil dat de man die wordt verdacht van de ontvoering en moord op zijn zoon, in België wordt berecht, niet in Nederland. Het Belgische kind is meegenomen door de 34-jarige Belg Dave DK, die volgens lokale media voor het kind zou zorgen samen met zijn Nederlandse vriendin RW, die in België was gearresteerd.

“Mijn voorkeur is duidelijk voor België”, zegt Jeff Vermasen, advocaat van Elke Verbergmos, tegen de Vlaamse krant de Morgan. “Boetes in Nederland, sorry, geen probleem.”

In een rechtbank die een aantal van de ernstigste misdrijven in België behandelt, wil de advocaat dat de verdachte voor een arbitragehoorzitting verschijnt. “Ik had een geval van een vrouw die werd ontvoerd en meegenomen naar Nederland in Turnhoot, waar ze op een avond werd verkracht en misbruikt”, vertelde hij aan De Morgan.

“Ze overleefde, maar leed aan een zware depressie. De daders kregen tien en vijftien jaar in Nederland. Het was niet ernstig.”

Werbergmos doodde Dean met De K. en RW afgelopen woensdag in Sint-Niklaas. Hij wordt daar in een ziekenhuis behandeld voor medische depressie. D K en zijn partner wonen in Sind-Gillis-Vas. Net als het huis van Werbergmos in Beaverton, liggen de twee steden dicht bij elkaar, dicht bij de grens met Zeeland.

Het echtpaar bezocht de decaan vaak een keer per week. Deze keer moesten ze Dean na één nacht naar het huis van zijn grootmoeder brengen, maar ze weigerden en zetten Dean de tweede nacht op. Later op vrijdag vertelde RW aan Dean’s moeder dat hij ruzie had met DK, en toen hij hem het huis uitschopte, nam hij Dean mee. Ze klaagde dat de baby dit weekend werd vermist.

READ  De nieuwe Nederlandse wet voorziet in negen weken ouderschapsuitkering

DK. Hij vluchtte naar Nederland en werd maandag aangehouden in Mirkerk. Hij nam de Nederlandse politie mee naar het lichaam van Dean, dat werd gevonden tussen rotsen op een afgelegen parkeerplaats in Nildjae Johns, Zeeland.

De Belgische verdachte werd eerder in 2008 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het slaan van zijn 2-jarige geadopteerde zoon, met de dood van het kind tot gevolg. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan enkele jaren in Tilburg. Nederlandse gevangenisbeambten probeerden tevergeefs de Belgische justitie te overtuigen hem naar een psychiatrische inrichting te sturen. Probeerde de Belgische justitie te overtuigen hem naar een psychiatrische inrichting te sturen.

“Het is misschien wat subtieler, maar de eerste vraag die opkomt zijn psychiatrische verklaringen,” zei Vermasen de Morgan. ‘Welke beslissing hebben de experts genomen na de eerdere executie van deze man? Is hun advies opgevolgd?’

Vermasen is dinsdag op verzoek van zijn moeder benoemd tot advocaat van LK Vermason. De strafrechtadvocaat staat in Vlaanderen bekend om de bescherming van verdachten en slachtoffers in grote moordzaken.

Dinsdag arresteerden Nederlandse functionarissen Dave de K. Verdacht van onrechtmatig van zijn vrijheid beroofd te zijn, zou betrokken zijn geweest bij de dood van een 4-jarige jongen. Ook zijn vriendin werd gearresteerd, meldt het persbureau Belga. Het is niet duidelijk van welk misdrijf ze wordt verdacht, maar andere media in België hebben gezegd dat ze niet volledig meewerken aan het politieonderzoek naar de verdwijning van Dean vanwege de bezorgdheid dat DK terug naar de gevangenis kan worden gestuurd.

De proef is ook gericht op een huis in Gudekerge, Zeeland. Dat is het adres dat de verdachte heeft bezocht. De bewoner is verhoord door de politie, maar hij werd niet verdacht van het misdrijf.

READ  DeRocher domineert in Nederlandse honkbalzege

Een Nederlands en Belgisch politieteam doet onderzoek naar de ontvoering en dood van een Belgische jongen. De politie in Nederland vormde een groot rechercheteam bestaande uit twintig politieagenten en rechercheurs. Er loopt een onderzoek naar wat de verdachte in Nederland heeft gedaan, waar hij met de jongen naartoe is gegaan en waar ze mogelijk verblijven. Deze week stond ook een autopsie op het programma.

Ook Belgische rechercheurs zetten hun onderzoek voort. De politie denkt dat het lichaam dat maandag in Nildjae Johns is gevonden, toebehoorde aan een vermiste jongen, maar onderzoekers hebben nog geen definitieve beslissing bekendgemaakt.

Nederlandse functionarissen waren maandagmiddag bij de zaak betrokken en zeiden dat DK en Dean zich in het zuiden van Nederland zouden bevinden. De auto van de man, een grijze Peugeot, is gevonden bij een bedrijf in Gorenchem, Jude-Holland. Hij werd alleen gearresteerd in Mirkirk nadat een getuige de verdachte situatie had gemeld bij de politie.

De politie gaf later een amberwaarschuwing af voor de vermiste jongen. Het systeem werd geplaagd door technische storingen en werd niet automatisch verzonden, maar bereikte toch nieuwsmedia, sociale mediasites en openbare videoschermen op Schiphol en NS-stations. De verspreiding van Amber Alert werd stopgezet na de dood van een vermiste jongen.

.find_in_page {achtergrondkleur: # ffff00! belangrijk; opvulling: 0px; marge: 0px; overloop: zichtbaar! belangrijk;}. find_selected {achtergrondkleur: # ff9632! belangrijk; opvulling: 0px; overloop: 0 px; ! Belangrijk;