april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse hulpdiensten introduceren nieuwe 112NL applicatie

In Nederland is de nieuwe 112NL-applicatie gelanceerd, waarmee mensen met een spraak- of gehoorbeperking gemakkelijk en veilig contact kunnen opnemen met de hulpdiensten.

Nieuwe applicatie voor contact met Nederlandse hulpdiensten

Nederland gebruikt het Europese alarmnummer 112, maar de industrie denkt dat de release van deze nieuwe processor, 112NL, het toegankelijker zal maken voor belangrijke diensten voor diegenen die moeite hebben met communiceren met operators. Gevaarlijke situatie waarin hun leven in gevaar wordt gebracht door een handicap of lawaai.

Ontwikkeld door Dini en Henk Zeggelaar in overleg met de Nederlandse overheid, ontstond het idee voor deze processor toen Dini een ambulance probeerde te bellen voor zijn huisbaas, maar de operators namen haar door zijn struikelen niet serieus. De volgende dag ging ik naar de dokter en vroeg: ‘Waarom kom je niet?’ Hij zei dat ik aangeschoten was en dat het een grap was”, legde Dini uit Gelderse Omroep.

112NL App werkt in meer dan 100 talen

De in gebruik zijnde chatfunctionaliteit kan 109 verschillende talen direct naar het Nederlands vertalen, dus ook geschikt voor buitenlanders die in Nederland geen Nederlands kunnen leren en in hun eigen taal mogen communiceren.

Zodra de processor is gedownload naar een mobiele telefoon, kan elk lid van het publiek snel en gemakkelijk de politie, brandweer of ambulance bellen.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

READ  Nederlandse tatoeĆ«erder gebruikt Amsterdamse basiliek voor nieuwste werk