mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EMEA Daily: Zwitserland doorbreekt neutraliteit

In het topnieuws van vandaag over Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zette Zwitserland de neutraliteit in de wacht en bevroor het alle tegoeden van Rusland vanwege de invasie van Oekraïne; Apple wordt geconfronteerd met zijn zesde wekelijkse boete van 5,7 miljoen dollar voor wat een Nederlandse toezichthouder het falen van de techgigant noemde om alternatieve betaalmethoden te bieden op zijn dating-apps.

Bovendien bereikten boetes voor datalekken in Europa in 2021 meer dan $ 1,1 miljard, lanceerde FinTech 4thWave werkkapitaalfinanciering en B2B-betalingsoplossing in de Verenigde Arabische Emiraten, en probeert het Witte Huis naar verluidt de Russische cryptocurrency-sector te verstoren vanwege de invasie van Oekraïne .

Zwitserland doorbreekt neutraliteit, bevriest activa van Rusland

Zwitserland brak met neutraliteit en bevroor alle tegoeden van Rusland om de sancties van het Westen tegen Rusland als gevolg van de invasie van Oekraïne over te nemen. De Federale Raad van Zwitserland op maandag (28 februari).

Een delegatie van vier van de zeven leden van de raad, die wordt geleid door president Ignazio Cassis, heeft ook besloten om de financiële sancties met onmiddellijke ingang uit te breiden tot de Russische president Vladimir Poetin, premier Mikhail Mishustin en minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.

Nederlandse mededingingsautoriteit treft Apple met zesde boete van $ 5,7 miljoen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft Apple voor de zesde keer per week een boete van $ 5,7 miljoen opgelegd voor wat het noemde dat de techgigant zich niet hield aan zijn uitspraken over het aanbieden van alternatieve betaalmethoden op zijn dating-apps.

Apple houdt vol dat het al heeft voldaan aan het bevel van de ACM, terwijl de waakhond zegt geen verandering te hebben gezien in het standpunt van Apple, meldde Reuters. De laatste boete brengt de totale boetes die de ACM aan Apple heeft opgelegd op ruim 28 miljoen dollar.

Milezmore haalt $ 5 miljoen op aan pre-Seed-financiering

De in Caïro, Egypte gevestigde logistiek dienstverlener Milezmore heeft $ 5 miljoen opgehaald aan pre-seed financiering. Het kapitaal zal het bedrijf in staat stellen om technologie te verbeteren, opslag uit te breiden, leveringscapaciteit te vergroten en cloudoplossingen te schalen, aldus het bedrijf.

Het kapitaal werd geleverd door Brimore, een Egyptisch platform voor sociale handel en een distributiekanaal dat opkomende merken met elkaar verbindt. De investering volgt op Brimore’s Series A-ronde van $ 25 miljoen eerder dit jaar.

READ  Central College Dutch Lentesportupdate – 24 maart 2024 | KNIA KRLS-radio

4thWave lanceert VAE-kapitaalfinanciering / B2B-betalingstool

Canadese FinTech 4thWave Inc. debuteerde een geïntegreerde werkkapitaalfinanciering en B2B-betalingsoplossing in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) als onderdeel van een samenwerking met Mastercard Track Business Payment Service.

Door de samenwerking kan 4thWave Inc. biedt flexibele werkkapitaalprogramma’s aan bedrijven in de hele regio en pakt “de fundamentele uitdagingen van kosten en inefficiënties aan die momenteel het B2B-betalingsecosysteem beïnvloeden”, aldus het Zawya-rapport.

De Russische blootstelling van Citigroup op $ 5,4 miljard

Citigroep meldde dat zijn totale blootstelling aan Russische activa eind december 2021 $ 5,4 miljard bedroeg, tegen $ 5,5 miljard drie maanden eerder.

Die blootstelling was vorig jaar goed voor 0,3% van de activa van de bankreus. Citigroup waarschuwde ook dat het een terugslag zou kunnen zien door de toenemende spanningen tussen het Westen en Rusland in de nasleep van de Russische invasie van Oekraïne.

Naleving van EU-gegevenswetten wordt steeds complexer

Datalekken in Europa kunnen extreem duur zijn, tot wel 4% van de jaaromzet van een bedrijf, dankzij de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Boetes voor datalekken bereikten in 2021 meer dan $ 1,1 miljard, waarbij Amazon het scorebord aanvoerde met een verbluffende boete van $ 867 miljoen. Giropay, een Duits betalingsplatform, was onlangs het onderwerp van een klacht van het European Centre for Digital Rights wegens vermeende schending van de AVG van de EU.

Voorstel voor EU-gegevenswet kan Blockchain Smart Contracts radicaal veranderen

De voorgestelde datawet van de Europese Unie vereist een slimme kill-schakelaar voor contracten die van invloed kan zijn op het nut van commerciële blockchain-technologie.

Slimme contracten zijn zelfuitvoerende overeenkomsten die, eenmaal gemaakt, in feite onveranderlijk en niet te stoppen zijn. Ze zijn geschreven op een onveranderlijke blockchain, met name Ethereum, in een “als-X-dan-Y”-taal, en ze hebben over het algemeen elke cryptocurrency die kan worden gebruikt voor betaling die in het contract is vastgelegd wanneer ze worden geschreven.

De Egyptische startup voor voedselbezorging Elmenus krijgt steun van Uber’s Careem

Opstarten van Egyptische voedselbezorging Elmenu’s heeft een niet nader genoemde investering binnengehaald van het Uber-platform voor ritaanmelding en voedselbezorging Careem. Het in Dubai gevestigde bedrijf is actief in meer dan 100 steden in 15 landen, waaronder het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië.

Careem is een van de grootste merken die geld steken in de groeimogelijkheden van Egypte, het land met de meeste inwoners van de 22 landen die de Arabische wereld vormen, meldde Bloomberg op maandag (28 februari).

READ  Nederlandse ambassadeur reist om uitzetting te bespreken

Russische cryptocurrencies kunnen deel uitmaken van toekomstige sancties

Als de regering-Biden haar zin krijgt, zal de laatste economische sanctie tegen Rusland voor het binnenvallen van Oekraïne een verstoring van zijn cryptocurrency-sector zijn, meldde The Wall Street Journal (WSJ).

Hoewel crypto wereldwijd populair is geworden, hebben de valuta’s volgens het rapport een groter aandeel in het Russische financiële systeem dan de meeste landen vanwege vermoedens van zijn banknetwerk.

FSB roept op tot wereldwijde regelgeving voor grenzeloze cryptoverkoop

Meer dan een dozijn jaar nadat bitcoin werd geïntroduceerd, bespreken effectenregelgevers wereldwijde normen voor cryptocurrency, meldde The Financial Times.

Gezien de explosieve groei van de sector, Raad voor financiële stabiliteit (FSB), de in Zwitserland gevestigde internationale instantie die toezicht houdt op het wereldwijde financiële systeem, waarschuwde dat de stabiliteitsrisico’s snel kunnen escaleren.

Etsy vernietigt $ 4 miljoen aan Oekraïense verkoperssaldi

Op ambachten gerichte markt Etsy op maandag (28 februari) annuleerde alle saldi van verkopers in Oekraïne op zijn platform, in totaal bijna $ 4 miljoen aan noteringsvergoedingen, transactiekosten en meer, aangezien het land wordt aangevallen door Rusland.

Het is de laatste stap van grote bedrijven om te reageren op de Russische aanvallen op Oekraïne, waar ook Airbnb bij betrokken was het aanbieden van gratis tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen die Oekraïne ontvluchten.

De impact van Crypto op Russische sancties kan leiden tot strengere regelgeving

Of Rusland cryptocurrency kan gebruiken om sancties te omzeilen, is de grootste vraag in de virtuele activa-industrie. Nu het SWIFT-berichtensysteem gesloten is voor grote Russische banken, gesanctioneerde bedrijven en oligarchen, verstikt het traditionele banksysteem de Russische economie en de sterkste bondgenoten.

Zou bitcoin hen te hulp kunnen komen? Een antwoord is ja. In veel opzichten was dat het basisdoel van bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies die erop volgden.

VK zet stappen om ‘vuil geld’ voor oorlog in Oekraïne te beteugelen

In de laatste berisping aan de Russische president Vladimir Poetin voor het binnenvallen van Oekraïne, heeft de Britse premier Boris JohnsonDe regering is van plan om wetgeving aan te nemen die is ontworpen om het witwassen van “vuil geld” dat is gebruikt om de oorlog te ondersteunen, aan banden te leggen, The Financial Times gemeld.

READ  Man City-eigenaren City Football Group sluiten deal om de Nederlandse club NAC Breda te kopen en ze naar ELF over de hele wereld te brengen

In een bericht op LinkedIn, minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zei dat het Verenigd Koninkrijk achter het volk van Oekraïne staat, zijn democratie, en hen economisch, politiek en defensief zal blijven steunen.

FinTech-vriendelijk Litouwen slaat alarm na Russische invasie van Oekraïne

Het thuisland van FinTech-bedrijven zoals Revolut of het rekening-naar-rekening betalingsplatform Kevin Onlangs de noodtoestand uitgeroepen als reactie op de Russische aanval op Oekraïne.

Litouwen is een succesverhaal geworden. Het heeft een ecosysteem gecreëerd om FinTechs aan te trekken. Met minder dan 3 miljoen mensen had Litouwen in 2020 230 FinTechs, tegenover 55 FinTechs in 2014. Daarentegen had Duitsland in 2021 1.000 FinTech-startups in een land met 83 miljoen mensen, aldus Statista.

Billie wil de ‘Klarna’ van B2B worden Koop nu, betaal later markt

De buy now, pay later (BNPL) markt is de afgelopen jaren naar schatting goed voor ongeveer $ 100 miljard aan transacties per jaar. Het heeft de transformatie in consumentenbetalingen aangewakkerd en versneld door middel van point-of-sale-financiering.

Hoewel de business-to-consumer (B2C)-sector in de loop der jaren een enorme groei heeft doorgemaakt, kan hetzelfde niet gezegd worden voor business-to-business (B2B) betalingen, volgens Matthias Knechtmede-oprichter en mede-CEO van het in Berlijn gevestigde BNPL-bedrijf Billie.

Britse autodealers maken gebruik van open bankieren om de verwerkingskosten voor betalingen te verlagen

Betalingsverwerkingskosten zijn een onvermijdelijk pijnpunt voor veel bedrijven, zowel grote als kleine, maar voor handelaren in de automobielsector kan de impact op hun winstcijfers bijzonder groot zijn.

De Londense firma Cocon exploiteert een softwareplatform dat betalingen voor handelaren in de automarkt vergemakkelijkt, en een breed inzicht krijgt in de aanzienlijke betalingsverwerkingskosten waaraan autodealers worden onderworpen.

——————————

NIEUWE PYMNTS-GEGEVENS: OPENING VAN EEN ACCOUNT EN LENINGSERVICE IN DE DIGITALE OMGEVING

Over: Tweeënveertig procent van de Amerikaanse consumenten opent vaker een rekening bij FI’s die het gemakkelijk maken om hun bankgegevens automatisch te delen tijdens het aanmelden. De PYMNTS-studie Accountopening en leningservice in de digitale omgevingondervroeg 2.300 consumenten om te onderzoeken hoe financiële instellingen open banking kunnen gebruiken om klanten te betrekken en een betere ervaring bij het openen van een rekening te creëren.