maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maak kennis met de Nederlandse prinses die haar jaarlijkse toelage van $ 1,6 miljoen afwees

Prinses Catherine-Amalia heeft aangegeven geen toelagen te willen ontvangen totdat zij haar formele overheidstaken heeft aanvaard.

Prinses Amalia wordt in december 18 jaar | Krediet: Koninklijk Huis

Prinses Catherine-Amalia, de erfgenaam van de Nederlandse troon, heeft aangegeven geen aanspraak te willen maken op de 1,6 miljoen dollar per jaar toelage.

In een handgeschreven brief aan de Nederlandse premier Mark Rutte schreef Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander, die op 10 juni ruimschoots slaagde voor haar eindexamen, dat het accepteren van het geld haar in verlegenheid zou brengen “er niets voor terug te doen”. ’ en ‘Andere studenten hebben het erg moeilijk, zeker in deze tijd van het coronavirus’.

Prinses Amalia, die in december dit jaar 18 werd, zei ook dat ze de $ 300.000 die ze elk jaar als student verdiende, zou terugbetalen. Daarnaast zei hij dat hij geen 1,3 miljoen dollar zou vragen voor huisvestingssteun “totdat ik meer aan mijn rol als de Oranjeprinses zou besteden”.

AdverterenSoko-pi reclame

Vorig jaar heeft de Nederlandse regering Rs.547,5 miljoen toegewezen voor de koninklijke familie in 2021, exclusief de kosten van overheidsbezoek en paleisonderhoud. Alexander krijgt een salaris van 8.000 998.000 en 1 5,1 miljoen aan officiële onkosten, 1,1 miljoen dollar aan zijn vrouw Maxima, 1,7 miljoen aan voormalig koningin Beatrix 7 en 1,6 miljoen aan Amalia 6. Volgens een onderzoek uit 2012 ontvangen de Nederlandse Royals de hoogste toelage van de overheid en overtreffen ze het Britse koningshuis.

Onder druk van de oppositie stemde Rutte ermee in om de jaarlijkse begroting van de koninklijke familie te herzien, maar waarschuwde voor een stemming over de uitgaven van de monarchie.

READ  Nederlandse scale-up VIKTOR haalt € 5,1 miljoen op om ingenieurs te helpen softwareontwikkelaars te worden

Vorig jaar kregen koning Willem-Alexander en koningin Maxima kritiek toen de koninklijke familie tijdens epidemieën op vakantie ging naar een vakantiehuis in Griekenland. De familie moest hun reis inkorten en zich verontschuldigen Na thuiskomst.