juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opnieuw recorddag voor Nederlandse baan- en veldploeg

Opnieuw recorddag voor Nederlandse baan- en veldploeg

DES MOINES – Een tweede schoolrecord viel voor het atletiekteam van het Central College bij de Drake Relays, toen het estafetteteam van de shuttle-horden een 29-jarige overschaduwde.

Jaxon Thompson (tweedejaars, Marion, Linn-Mar HS), Reid Pakkebier (eerstejaars, Cedar Rapids, Kennedy HS), Connor Miklos (tweedejaars, Lockport, Ill. Providence Catholic HS) en Lucas Heitz (junior, Adel, ADM HS) eindigde als achtste in 1 minuut, 2,35 seconden. Het vorige merkteken was 1: 02.41 in 1993.

“We dachten dat we het best goed konden doen”, coach Brandon Sturman zei. “We doen de shuttle-horde niet vaak, maar het is altijd gaaf om een ​​schoolrecord te vestigen.”

Krissa Larson (senior, Waverly, Waverly-Shell Rock HS), Karsyn Lamm (eerstejaars, Mount Pleasant), Rayna Sickels (eerstejaars, Indianola) en Abby Gruver (tweedejaarsstudent, Sully, Lynnville-Sully HS) stonden op de zevende plaats bij de vrouwenshuttle om 1:07.68.

“De wind was super sterk”, zei Sturman. “Ze liepen goed, maar het was moeilijk voor de twee die tegen de wind in moesten rennen.”

In de College Division van de dames wisselslag wisselslag, Central’s kwartet van Megan Johnson (tweedejaars, Parkersburg, Aplington-Parkersburg HS)), Lauren Brown (tweedejaars, Underwood), Alyssa Mayhew (tweedejaars North Aurora, Illinois, West Aurora HS) en Caroline McMartin (tweedejaars, Pella) werd achtste in 12: 46.10.

Aan de mannenkant, Adam Sylvia (junior, Rochester, Massachusetts, Old Rochester, Massachusetts), Carter Tryon (senior, Winterset), Noah Jorgenson (tweedejaars, Sydney) en Will DeHaan (senior, DeWitt, Centraal DeWitt HS) werden negende in 10: 24.34 in de afstandsmedley-estafette.

“We kunnen de afstandsmedley-estafette ook niet vaak buiten rennen”, zei Sturman. “Het is een kans om bij Drake te rennen, vooral voor de Iowa-kinderen die het op de middelbare school deden.”


Na een geweldige vrijdag in het verspringen, Brock Lewis (senior, Lathrop, Mo.) voltooide slechts één succesvolle drievoudige sprong en eindigde als 20e in 44 voet, 8 inch.


“Het is de eerste keer dat hij deelneemt aan het hinkstapspringen sinds het indoorseizoen”, zei Sturman. ‘Hij probeert gewoon wat werk binnen te krijgen voordat de conferentie in de buitenlucht plaatsvindt.’


Central concurreert op de Dr. Tucker Open aanstaande vrijdag in Loras College voordat hij deelneemt aan de American Rivers Conference Outdoor Track and Field Championships van 13-15 mei.

READ  De Nederlanders ontleedden de toespraak van de koning over onderwerpen als stikstof, gendergelijkheid en Oekraïne

“We vechten nog steeds tegen het weer”, zei Sturman. “Over het algemeen hebben we de afgelopen weekenden vooruitgang geboekt en zien we er goed uit voor de conferentie. We zijn redelijk gezond, dus nu gaat het erom ons potentieel te benutten.”