april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Man Utd geconfronteerd met Ajax-probleem als Nederlandse club ‘klaar om te voorkomen dat Erik ten Hag twee spelers ondertekent’ | Voetbal | Sport

Erik ten Hag zou kunnen worden gesmoord in zijn pogingen om twee van zijn grootste namen bij Ajax te werven nadat hij deze zomer de leiding had over Manchester United. Ten Hag wil in zijn eerste transferperiode als manager van United een duik nemen op de Nederlandse markt, maar kan een hindernis tegenkomen die te uitdagend is om te springen.

In april meldde The Mirror dat hij het Ajax-duo Jurrien Timber en Antony als doelwit had om aan zijn gigantische verbouwing op Old Trafford te beginnen. Na indrukwekkende campagnes in eigen land en in Europa, wil de 52-jarige ze naar Engeland halen, aangezien hij na vierenhalf jaar in Amsterdam aan een nieuwe uitdaging begint.

echter, de Spiegel beweren nu dat Ajax terughoudend is om een ​​van hun sterspelers aan United te verkopen nadat ze hun manager al hebben toegelaten. De Nederlandse Eredivisie-reuzen vroegen om een ​​akkoord om te voorkomen dat Ten Hag hen na zijn vertrek zou overvallen voor spelers, maar de Rode Duivels weigerden.

Hij zal meer dan £ 100 miljoen hebben, plus fondsen die zijn opgehaald uit de verkoop van spelers, om zijn wederopbouw te beginnen bij een club die momenteel in wanorde is. En met tal van gebieden die moeten worden versterkt, zou de Nederlandse markt aantrekkelijk kunnen zijn als Ten Hag minder bekende spelers voor lagere prijzen in de gaten houdt in plaats van de handelsmerkaankopen van United.

JUST IN: Liverpool-speler Trent Alexander-Arnold lacht om vrije trap Henderson

Timber is een verleidelijke optie, aangezien hij al goed bekend zal zijn met de speelstijl die Ten Hag op Old Trafford zal nastreven. En aangezien de toekomst van Aaron Wan-Bissaka onzeker is, zou zijn vertrek plaats kunnen maken voor een nieuwe speler die als rechtsback kan spelen om Diogo Dalot uit te dagen voor een plaats.

READ  Het dodental van het Nederlandse COVID-19 ligt dicht bij de 30.000

Ook Antony schitterde in de elektrische aanval van Ajax en zou de rechtse leegte opvullen waar United al jaren last van heeft. De Braziliaanse vleugelspeler viel dit seizoen vooral op in de Champions League, met twee goals en vijf assists in zeven wedstrijden.

LEES MEER: Frank Lampard reageert op Carragher op beschuldiging van Anthony Gordon

Als Ajax terughoudend is om spelers over te hevelen naar United, kent Ten Hag de Nederlandse markt goed en kan hij zijn aandacht ergens anders op richten. Het rapport heeft hem in verband gebracht met een transfer van £ 20 miljoen voor Feyenoord-linksback Tyrell Malacia.

Ondertekening van dat soort zal waarschijnlijk deel uitmaken van de nieuwe wervingsstrategie van United, te midden van een aanzienlijke herstructurering buiten het veld. Of Ajax in staat zou zijn om de financiële macht van de Premier League-gigant af te weren, valt echter te bezien, vooral als spelers geïnteresseerd zouden zijn om Ten Hag in het buitenland te volgen.

Wil je het laatste Premier League-nieuws zoals we dat op Express Sport publiceren? Word lid van onze gloednieuwe Facebook-groep door te klikken op hier