mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Bros is van plan dit jaar minimaal 125 winkels te openen, wat de groeidoelstelling stimuleert

Dutch Bros verhoogde dinsdag zijn groeidoelstellingen voor 2022 en voorspelde dat de drive-thru-keten in Oregon met 23% zal groeien door 125 winkels toe te voegen. Het bedrijf zei dat het zijn groei verwacht te concentreren op Texas, Oklahoma, Tennessee en Zuid-Californië.

Dutch Bros. verraste sommige investeringsanalisten echter door te voorspellen dat er tot $ 200 miljoen aan kapitaaluitgaven zou worden uitgegeven. De kosten weerspiegelen plannen om een ​​koffiebranderij te bouwen om de groei in het Midwesten op te vangen en een verandering in de manier waarop Dutch Bros betaalt voor nieuwe winkels, wat resulteert in meer initiële kosten.

Dutch Bros, dat in 1992 werd gevonden in de stad Grants Pass in het zuiden van Oregon, is de afgelopen jaren snel gegroeid en eindigde 2021 met 538 winkels, tegenover 441 het jaar ervoor.

Het bedrijf haalde afgelopen zomer $ 550 miljoen op bij een beursgang, het grootste aandelendebuut in de geschiedenis van Oregon, en heeft nu een marktwaarde van $ 7,8 miljard.

De omzet van vorig jaar was net $ 500 miljoen, een stijging van 52%, volgens de financiële resultaten die dinsdag zijn gepubliceerd. De meeste groei kwam van nieuw geopende winkels. De omzet in bestaande winkels steeg in 2021 met 8,4%.

Dutch Bros verwacht in 2022 een omzet van minimaal 700 miljoen dollar.

Het bedrijf rapporteerde vorig jaar een verlies van $ 122 miljoen, als gevolg van de kosten van zijn openbare aanbieding en de kosten die gepaard gaan met het openen van nieuwe winkels. Het bedrijf waarschuwde voor ongebruikelijke uitgaven in 2022, vooral in de eerste helft van het jaar, om de kosten van zijn snelle expansie te dekken.

READ  Raphael Varane maakt gevoelens duidelijk over Erik ten Hag terwijl de Nederlandse coach zich voorbereidt op de overname van Ralf Rangnick bij Manchester United

Dutch Bros. herhaalde dat het over 10 tot 15 jaar hoopt uit te breiden naar 4.000 winkels.

Beleggers zijn nog aan het uitzoeken wat ze moeten denken van Dutch Bros, dat nog steeds zijn hoofdkantoor heeft in Grants Pass. Het aandeel schoot omhoog vanaf de IPO-prijs van 23 dollar in september tot boven de 80 dollar in oktober. De laatste tijd wordt er rond de $ 50 per aandeel verhandeld ($ 47,52 aan het einde van dinsdag.)

Veel hangt af van de vraag of Dutch Bros door kan gaan met het toevoegen van winkels aan de 20% jaarlijkse clip die het heeft voorspeld, en of het de kosten kan beheersen die gepaard gaan met de uitbreiding.

Dinsdag schetste het bedrijf een rooskleurig beeld van zijn groeitraject, vooruitlopend op de prognoses die tot dusverre bijna volledig geïsoleerd waren van inflatie. Het bedrijf zei dat het de prijzen in november met 2,9% verhoogde, de eerste stijging sinds het begin van de pandemie, en zei dat de hogere prijzen klanten niet afschrikken.

Joth Ricci, CEO van Dutch Bros, zei dat het bedrijf bijna 200 werknemers in zijn leiderschapspijplijn heeft, opgeleid om nieuwe markten te betreden om winkels te openen en om de freewheelende cultuur van het bedrijf met zich mee te brengen. Hij zei dat het personeelsverloop niet is toegenomen ondanks een landelijk tekort aan arbeidskrachten en dat de uitvaltijd in de winkel slechts kort is toegenomen in januari, en slechts een heel klein beetje, tijdens het hoogtepunt van de ommicron-variant.

“We hebben de personeelsuitdagingen van de Great Resignation niet ervaren”, zei Ricci.

READ  Maak kennis met de Nederlandse prinses die haar jaarlijkse toelage van $ 1,6 miljoen afwees

– Mike Rogoway | [email protected] | Twitter: @rogoway | 503-294-7699