april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dura Vermeer en NIRA Dynamics ondertekenen samenwerkingsovereenkomst om Nederlandse infrastructuurmarkt te transformeren

Dura Vermeer en NIRA Dynamics hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de krachten te bundelen bij het transformeren van de Nederlandse infrastructuurmarkt. NIRA Dynamics zal Dura Vermeer voorzien van krachtige in-car data waarmee de aannemer nieuwe diensten met toegevoegde waarde kan ontwikkelen.

Winter Road Insights gebruikersinterface - Een computer op een bureau.

Gebruikersinterface Winter Road Insights

Dura Vermeer-logotype

Dura Vermeer-logotype

Dura Vermeer en NIRA Dynamics bundelen hun krachten om de Nederlandse inframarkt te transformeren. NIRA zal gegevens leveren die nieuwe diensten met toegevoegde waarde mogelijk maken.

Wij geloven dat data de toekomst is. Door de in-car data van NIRA te combineren met onze gespecialiseerde kennis, kunnen we diensten ontwikkelen die de hele supply chain ten goede komen.”

– Stijn van ’t Hek, Manager Wegenbeheer en Onderhoud bij Dura Vermeer

LINKöPING, ZWEDEN, 17 maart 2022 /EINDresswire.com/ – Dura Vermeer en NIRA Dynamics hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de krachten te bundelen bij het transformeren van de Nederlandse infrastructuurmarkt. NIRA Dynamics zal Dura Vermeer voorzien van krachtige in-car data waarmee de aannemer nieuwe diensten met toegevoegde waarde kan ontwikkelen.

Gegevens in de auto verzamelen
De NIRA-technologie, die is geïnstalleerd in personenauto’s van de VW Group, maakt gebruik van de bestaande sensoren van de auto’s om de wegomstandigheden in realtime te analyseren. De wegomstandigheden van verbonden voertuigen worden geleverd aan een cloud-backend waar het wordt geaggregeerd en geanalyseerd, voordat het wordt gedistribueerd naar Dura Vermeer en hun partners binnen het wegenonderhoud.

Björn Zachrisson, Business and Strategy Manager Wegenonderhoud bij NIRA Dynamics: “De samenwerking met Dura Vermeer stelt ons in staat om het wegenonderhoud in Nederland te veranderen. De gezamenlijke innovatiekracht van onze bedrijven zorgt ervoor dat onze klanten diensten krijgen die echt impact hebben.”

READ  Dutch Bros Stock News: 5 redenen waarom BROS-aandelen er vandaag zo smakelijk uitzien

De ontvangers van de gegevens zien onregelmatigheden en andere verstoringen met betrekking tot het wegdek verzameld in een digitale interface. In de wegenonderhoudstool en digitale kaart kunnen ze ook wrijvingsgegevens zien, dwz gladheid, wat een voordeel is in winterse wegomstandigheden bij het plannen en prioriteren van opruimwerkzaamheden om het risico op ongevallen te minimaliseren.

Nieuwe diensten met toegevoegde waarde
De waardevolle in-care data van NIRA Dynamics, gecombineerd met de brede ervaring van Dura Vermeer met de Nederlandse infrastructuurmarkt en klanteisen, zullen leiden tot innovatieve diensten die de Nederlandse infrastructuurmarkt zullen transformeren.

Stijn van ’t Hek, Manager Wegenbeheer en Onderhoud bij Dura Vermeer: ​​“Wij geloven dat data de toekomst is. Door de in-car data van NIRA Dynamics te combineren met onze gespecialiseerde kennis, kunnen we diensten ontwikkelen die de hele supply chain ten goede komen. Van weggebruikers tot wegeigenaren en wegbeheerders. Ten eerste richten we ons bij het ontwikkelen van nieuwe diensten op drie domeinen: assetmanagement, winteronderhoud en verkeersveiligheid.”

Voordelen
De voordelen voor de Nederlandse inframarkt zijn enorm. In de eerste plaats kunnen beslissingen worden genomen op basis van solide gegevens in plaats van op onderbuikgevoelens. Bovendien is de hoeveelheid gegevens die door wegauto’s wordt verzameld, groter dan de gegevens die door weginspecteurs worden verzameld. Bovendien kunnen overheidsklanten hun acties transparant verantwoorden tegenover burgers.

Eerste contract gewonnen
De samenwerking heeft een kickstart gehad want het eerste tweejarige contract is al binnen. NIRA Dynamics en Dura Vermeer gaan gegevens aanleveren aan de Nationale Databank Wegverkeer, een database voor het weggebruik in Nederland.

READ  Nederlandse Tekeningen: Hoogtepunten uit het Rijksmuseum

Over NIRA Dynamics
NIRA Dynamics, opgericht in 2001 met hoofdkantoor in Linköping/Zweden, is gespecialiseerd in sensorfusie en voertuigdataclouddiensten. NIRA ontwikkelt kostenefficiënte veiligheids- en navigatieoplossingen voor de wereldwijde voertuigindustrie, evenals big data-diensten voor de wegenonderhoudsindustrie. Klanten zijn onder meer Audi, Volkswagen, Honda, Volvo, Trafikverket en Rijkswaterstaat. Ga voor meer informatie over NIRA naar: niradynamics.se

Over Dura Vermeer

Dura Vermeer, opgericht in 1855, is een onafhankelijk familiebedrijf dat zich richt op de Nederlandse markt met activiteiten op het gebied van bouw, vastgoed en infra. Met 1,5 miljard omzet en meer dan 2.800 zeer betrokken medewerkers behoort Dura Vermeer tot de top tien van bedrijven in de Nederlandse bouwsector. Met meer dan twintig zelfstandige werkmaatschappijen combineren we een sterke regionale aanwezigheid met de kennis, kracht en middelen van een landelijk opererend bedrijf.

Johan Hägg
NIRA-dynamiek
+46 70 045 40 56
mail ons hier