juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“We hebben een bestuur dat de zaken niet goed regelt” – Nederlandse giganten willen graven naar de president van Barcelona

“We hebben een bestuur dat de zaken niet goed regelt” – Nederlandse giganten willen graven naar de president van Barcelona

Voormalig Barcelona-manager Louis van Gaal heeft clubvoorzitter Joan Laborda bekritiseerd vanwege zijn aanpak bij het managen van het Barcelona-team.

Terugkijkend op de uitdagende periode waarmee Barcelona wordt geconfronteerd, benadrukte Van Gaal dat het belangrijkste probleem bij het management ligt.

Hij herinnerde zich zijn tijd bij de club en merkte op dat hij het leuk vond om samen te werken met voormalig president Joseph Luis Nunez. Volgens Van Gaal gaat het huidige bestuur niet goed met de zaken om, omdat ze vaak coaches ontslaan, wat de stabiliteit en voortgang verstoort.

‘Management van verschillen. In mijn tijd was Joseph Luis Nunez de president die ik het meest mocht. Van Gaal werd als volgt geciteerd spel.

'Nu hebben we een bestuur dat de zaken niet goed regelt, omdat het veel coaches ontslaat' hij voegde toe.

Van Gaal was niet blij met al het schieten

Van Gaal, een ervaren Nederlandse coach, is vooral ontevreden over de manier waarop Laporta de laatste twee coaches, Ronald Koeman en Xavi, heeft behandeld.

Xavi begon zijn carrière bij Barcelona tijdens de ambtsperiode van Van Gaal en werd uiteindelijk de speler met de meeste limieten in het shirt van Barcelona.

Volgens Van Gaal is het ongeduld van de club ten opzichte van de coaches het grootste probleem. In plaats van ze de tijd te geven om het team op te bouwen, ontslaat het bestuur ze snel bij de eerste tekenen van problemen.

Een waarschuwing aan Koeman

Daarnaast gaf hij een waarschuwing aan Ronald Koeman, die als assistent-coach fungeerde in Van Gaal's tweede duel met Barcelona.

READ  Zie hoe het Nederlandse collectief DRIFT verlichte drones gebruikt om de Sagrada Familia, het Colosseum en andere monumenten te 'herbouwen'

Hij had kritiek op de opmerkingen van Koeman over de blessure van Frenkie de Jong. Koeman had eerder gesuggereerd dat Barcelona het herstel van De Jong had bespoedigd, wat suggereerde dat de club niet genoeg tijd had gegeven voor een goed herstel.

Van Gaal stelde dat dergelijke oordelen aan de medische experts van de club moeten worden overgelaten. In dit geval benadrukte hij dat alleen De Jong en de clubarts bevoegd zijn om beslissingen te nemen over zaken die verband houden met de gezondheid en fitheid van de speler.

Van Gaal vindt dat meningen van buitenaf hierover niet alleen onnodig, maar ook schadelijk zijn.

“De dokter probeert altijd overal toezicht op te houden en ik vind niet dat mensen buiten de club moeten oordelen.

Alleen Frenkie en de dokter kunnen het. Frankie is een professional. Ik vertrouw hem en de dokters”, aldus de voormalige manager.