juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze vrouwen herontdekken de tweeling Hollanders van hun jeugd

Deze vrouwen herontdekken de tweeling Hollanders van hun jeugd

Op een hete herfstavond kwamen een half dozijn Afro-Amerikaanse vrouwen – zussen, familieleden, vrienden – bijeen voor een evenement waar ze tientallen jaren geleden voor het eerst gelukkig van werden.

“Ik was op zoek naar een winkel voor fitness en plezier, ‘Wie wil er weer aan de slag?’ Atlantis Wickfall, 43, een middelbare schoolbeheerder uit Brooklyn Park, zei. “We kennen allemaal de Nederlandse tweeling.”

Wickfall leerde op 6-jarige leeftijd dubbel Nederlands springen, een touwtjespringen waarbij twee lange touwen in tegengestelde richting werden gedraaid. Deze sport, die diep geworteld is in de Afro-Amerikaanse cultuur, vereist fancy voetbal voor de springer.

College R.A. met dubbel Nederlands springen op Wickfall schoolshows. Maar haar gelukkige dubbele Nederlandse herinneringen zijn van haar lange zomerdagen in Jersey City, NJ.

“Ik ben opgegroeid in een groot, hecht gezin en ze hebben me lesgegeven. We vonden onze plek tussen geparkeerde auto’s”, herinnert ze zich. “We renden om te eten en onze klusjes te doen, anders waren we van de ochtend gesprongen tot de straatverlichting aan was.”

Ongeveer een jaar geleden lanceerde Wickfall het zorgeloze spel dat ze lang geleden een dozijn professionele vrouwen van in de veertig en zestig hadden achtergelaten. Bij gunstig weer ontmoeten ze elkaar een of twee keer per week in parken en speeltuinen rond de zustersteden.

“Niet alle vrouwen in deze groep zijn samen opgegroeid, maar we zijn met hetzelfde opgegroeid”, zegt Bobbet Buckner, 56, CEO van Golden Valley Construction, die zijn dubbele Nederlandse vaardigheden in Milwaukee ontwikkelde.

Om het touw op de stoep te raken, zingen ze en band, springen solo en in paren, afgewisseld met snelle hop en mooie passen – gemompel, pop-ups en grizzly-kruisen.

Velen in de groep zullen een aantal fitnessmonitoren dragen die het hoogste aantal calorieën in de vetverbrandingszone opnemen. Door de nadruk te leggen op snelheid en intensiteit kan een dubbele Nederlandse sessie in aanmerking komen voor een trendy high-intensity interval training (HIIT).

READ  Nike Zoom Freak 3 Dutch Blauw Metallic Goud DA0694-401

“Snap het, meisje!” Hij kreeg de bijnaam D’Vonna Pitman omdat hij meer dan 100 opeenvolgende sprongen van Wigfall inspireerde.

Pitman, 49, een non-profit executive die in New Hope woont, zei: “Het komt heel snel terug als je door de afgrond gaat. Ze speelde dubbel Nederlands in haar buurt buiten Chicago.

“Luister, dit is wat ik heb geleerd over teamwork,” zei hij. “Het is nog steeds bij mij.”

‘Een gelukkige plek’

De terugkeer naar gekoesterde kinderactiviteiten onder Afro-Amerikaanse vrouwen in Minnesota is niet zomaar gebeurd. In 2016 richtte Pamela Robinson de Double Dutch Group for Women Over 40 op in Chicago.

“Ik zat op een barbecue en begon te springen. Ik ging door een moeilijke periode in mijn leven die me naar de vrouw bracht die eerder kinderen had, echtgenoten, rekeningen, stress,” zei ze. “Ik probeerde geen beweging te starten, ik probeerde een gelukkige plek voor mezelf te vinden.”

Door mond-tot-mondreclame, sociale media en lokale berichtgeving groeide zijn meer dan 40 dubbele Nederlandse clubs, met honderden vrouwen die op T-shirts met hun naam erop sprongen en opschepten over hun leeftijd.

“Ons oudste lid is 82”, zei Robinson. “Ik kan me niet voorstellen dat onze moeders, oma’s en stiefmoeders dit zouden doen, maar we laten je zien dat je kunt lachen en buiten kunt spelen. Plezier houdt je jong.”

Robinson’s organisatie verspreidde zich buiten Chicago en werd een evenement en een non-profitorganisatie en moedigde de creatie aan van ongeveer 100 losjes gecreëerde afleveringen in het hele land en in Canada, Israël en Ghana.

Nu 51, Robinson is de dubbele Nederlandse ambassadeur; Hij is onlangs verhuisd naar het Martiaanse eiland Sint Maarten.

“Toen we kinderen waren, kwamen vrouwen die je niet kende naar je toe lopen en zeiden: ‘Kan ik een draai krijgen?’ Toen waren jullie vrienden. Het is nog steeds hetzelfde, “zei hij. “We promoten vriendschap, fitness, plezier en kameraadschap. We moedigen elkaar aan, we verheffen elkaar.”

READ  Staatssecretaris van Financiën publiceert nieuw Besluit verrekenprijzen en nieuw Besluit toerekening winst vaste inrichtingen

Speeltuin Power

Mensen zijn al eeuwen aan het touwtjespringen. Historici hebben de oorsprong van het proces van touwmakers in de oudheid getraceerd, toen ze gedraaide lange strengen kruisten tot hun eindproduct. Van Nederlandse immigranten naar de Verenigde Staten wordt gedacht dat ze hun springspelletjes hebben meegebracht, wat zijn naam te danken heeft aan de dubbele touwtechniek.

Vrouwen begonnen aan het einde van de 18e eeuw deel te nemen, en de acceptatie van bloemen en pantalons gaf de vrijheid om te springen zonder de oncontroleerbare problemen van onderrokken en lange rokken.

Double Dutch, zoals het tegenwoordig wordt beoefend, verspreidde zich van het noordoosten tot de jaren vijftig. Als jongens manden schoten in openbare rechtbanken in de binnenstad, sprongen vrouwen touw. Titel IX In het pre-openingstijdperk van formele sporten en teams voor vrouwelijke deelnemers, werden dual-Nederlandse meisjes een voorkeursmanier om hun atletisch vermogen te uiten, om deel te nemen aan informeel strenge schoolactiviteiten en om hun eigen regels vast te stellen en te handhaven.

“In die tijd heersten zwarte vrouwen over de speelplaats. Het was de plaats van hun vrouwelijke kracht”, zegt Kyra D. Count, een etnograaf en professor aan de afdeling Muziek en Theater van de Universiteit van Albany. “Het gemeenschappelijke aspect van de dubbele Nederlander heeft iets unieks. Het is sportief maar ontoegankelijk voor mensen die niet spelen.”

In haar boek “The Games Black Girls Play: De kneepjes van het vak leren van dubbel Nederlands tot hiphop”, Kant zegt dat de ingewikkelde rijmpjes en speeltuingedichten van de duale Nederlandse games zwarte muziek hebben beïnvloed en hebben bijgedragen aan de vorming van de hiphopcultuur.

Hij schrijft dat de heropleving van de dubbele Nederlanders tijdens de raciale afrekening niet toevallig was toen zwarte vrouwen elkaar ontmoetten om te springen in de buurt van de Black Lives Matter-muurschilderingen in New York en Washington, DC.

READ  Nederlandse banken financieren US $ 3,5 miljard aan ontbossingsprojecten die Liberia treffen

“Het heeft een twist als je uit de traditie komt”, zei Conte. “Er is een sterke, urgente dialoog rond zelfzorg. Zwarte en tribale vrouwen weten dat we voor onszelf moeten zorgen: ons emotionele welzijn staat op het spel. Zwarte vrouwen houden de microfoon vast als het gaat om sociale media. . “

In geheugen zetten

Onder de hedendaagse jeugd is Double Dutch meer een volksspel, vooral aan de oostkust. De rondreizende performancegroepen verbazen het publiek met hun stoptrucs en ingewikkelde danspasjes. De game heeft een bestuursorgaan dat toezicht houdt op jeugdteams, competities en internationale competities, met een gids voor het formuleren van de regels en voorschriften voor de competitie. In New York City is Double Dutch een universitaire sport.

Maar voor vrouwen die weer actief worden, maakt spontaniteit deel uit van de aantrekkingskracht. Jackie Coates, 57, en Cassandra Payne, 49, zussen, grootmoeders en schoolsecretarissen.

“Ik vergeet mijn ontberingen als ik dit doe,” zei Payne. “Het behandelde me nadat ik de hele dag aan een tafel had gezeten.”

Delisa Archie, 42, een makelaar in Maple Grove, leert niet alleen springen als een vrouw, maar neemt ook deel als touwdraaier met de groep, wat een vorm van zijn eigen vaardigheid en aerobe oefening is.

“Je moet kijken en voelen. Je luistert naar de cadans en volgt het ritme. Als ze langzaam zijn, doe je dat ook”, zei hij. “Ik zal proberen aan het touw te komen, maar als je op deze leeftijd valt, kun je verwarring in de knie veroorzaken. Ik ben een beetje bang.”

Wanneer de koude maanden komen, is het team constant op zoek naar een binnenruimte die kan bewegen en samensmelten.

“Mensen die al jaren geen dubbel Nederlands zijn, blijken dat te kunnen”, zegt Wickfall. “Je lichaam zal het nooit vergeten. Het is net als fietsen – maar zo leuk.”