juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Vegetarische Zeevruchten Startup Netten $ 500K Preview voor Visvrije Tonijn Lancering


3 Minuten lezen

De onlangs gelanceerde plantaardige starterapen op zee hebben hun pre-seed-financiering afgerond met $ 500.000 om hun eerste producten te lanceren. Nederlandse startup is van plan om zijn microalgen-aangedreven vegetarische tonijn- en broodvisalternatieven te lanceren, een verdubbeling van R&D als een wereldspeler in het opkomende alt-seafood-segment.

Monkeys by the Sea, een nieuw opgerichte Nederlandse startup voor vegetarische zeevruchten, heeft $ 500.000 opgehaald in haar pre-seed ronde onder leiding van Willem Blom van Plantbase VC. Andere investeerders die meededen aan de ronde zijn onder meer schaal- en schelpdierenspeler Roger Belton, de aanvallende investeerder Liat von Poonengan en het Nederlandse voedselverwerkingsbedrijf Corus.

De inkomsten van de ronde zullen de eerste productrelease van de startup ondersteunen, waaronder vegetarische tonijnconserven en plantaardige broodvis.

Vegetarische brood vissticks.

Wereldwijd vegetarisch zeevruchtenmerk

Monkeys by the Sea, opgericht door Thieves Woollems en andere F&B-professionals, omschrijft zichzelf als een ‘wereldwijd merk’ dat de vismarkt van 200 miljard dollar destabiliseert. Al haar producten zijn 100% plantaardig, en zijn gemaakt van niet-GMO plantaardige producten zoals microalgen, spons- en algenoliën en zijn vrij van soja en palmolie.

Woollems deelde veel over het nieuwe merk en zei: “Mijn liefde voor de zee en het goede eten bracht me naar een aantal prachtige plekken. Ik beschouw het als mijn plicht om de wereld te laten zien dat er meer smaak is “buiten de zee”, maar zonder onze zeeën te schaden. ”

Na de introductie van op planten gebaseerde tonijnconserven en vegetarische gebakken vis als eerste producten, is Monkeys by the Sea van plan een volledig assortiment zeevruchtenalternatieven op de markt te brengen die overeenkomen met de smaak, textuur en voedingswaarde van echte vis – maar de impact van commerciële visserij zonder de omgeving. Sommige van de producten die momenteel in ontwikkeling zijn, zijn onder meer vegetarische kabeljauwhap en eetlust op basis van zeevruchten.

Eetlust op plantaardige basis.

“We zijn verheugd deze investeringsronde aan te kondigen en zullen de fondsen gebruiken om de productiviteit te verhogen, te investeren in meer onderzoek en ontwikkeling en onze verkoop- en marketinginspanningen te verbeteren”, aldus Woollems.

READ  Nederlands ambassadepersoneel in Oekraïne verhuist naar Polen

Alternatieve investeringen in zeevruchten warmen op

De investeringen in alternatieve zeevruchten zijn de afgelopen maanden snel gegroeid, met een grote nadruk op de milieu- en mensenrechteneffecten van commerciële visserijactiviteiten.

Volgens de laatste gegevens heeft alternatieve zeevruchten, waaronder alternatieve startups op basis van planten, cellen en fermentatie, in de eerste helft van 2021 al $ 116 miljoen opgehaald. Dit cijfer is hoger dan het totaal van vorig jaar.

In enkele recente rondes ontving het Zweedse Hook Foods € 3,8 miljoen als brandstof voor de lancering van plantaardige geraspte zalm, en een pionier Sophie’s keuken, crabcakes en visfilets, die $ 5,6 miljoen ontving om zijn uitgebreide assortiment te laten groeien, inclusief vegetarische garnalen en gerookte zalm. Zalm.

Plantaardige Goat Crisp Bite.

Sprekend over de beslissing om de apen over zee te ondersteunen, zei hoofdinvesteerder Plom dat hij “onder de indruk was van de kennis en kwaliteit van het start-upteam” en dat het merk “op reis was om een ​​van de belangrijkste spelers van de plant op de vismarkt te worden .”

Liat von Pooningen, een klassiek geschoolde chef-kok, valt op door zijn focus op apen door de zeevoeding en trekt meer gezondheidsbewuste consumenten aan, terwijl hij tegelijkertijd voor smaak zorgt.

“Ik was verbaasd over hoe lekker en gezond deze ingrediënten zijn”, vertelde hij. “Ik ben verheugd om samen te werken met de Monkeys by the Seas en deel te nemen aan de missie om echte, gezonde en smakelijke plantaardige zeevruchten te leveren, terwijl we een directe impact hebben op onze oceanen.”


Alle foto’s met dank aan Monkeys by Sea.