mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse regering bereidt zich voor op weer een persconferentie over het coronavirus

Nogmaals, de Nederlandse regering heeft besloten om de volgende persconferentie over het coronavirus binnen een week te houden. Het kabinet bespreekt het laatste overleg met het Eruption Management Committee (OMT) en mogelijke nieuwe COVID-19-regelgeving, met nieuws over een nieuwe variant van zorg voor medische professionals.

Nederlandse regering bespreekt nieuwe COVID-19-beperkingen

Met meer dan 20.000 positieve corona-virustesten die nu elke dag worden gemeld, maakte premier Mark Rutte bekend dat de volgende persconferentie van deze week – oorspronkelijk gepland voor 3 december – in plaats daarvan op vrijdag 26 november zal plaatsvinden.

Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge gaan zeker nieuwe beperkingen voor Nederland aankondigen, maar welke dat worden, is nog niet beslist. “De verwachte ommekeer is niet gekomen, daarom moeten we actie ondernemen, concrete stappen”, zei de minister van Volksgezondheid donderdag.

In het advies van het OMT deze week staat dat alle scholen en instellingen voor hoger onderwijs open moeten blijven, maar dat horecagelegenheden, niet-essentiële winkels en andere doorstroomplaatsen (zoals musea) van 17.00 uur tot 05.00 uur gesloten moeten zijn.

Bronnen in Den Haag zeggen dat het kabinet het erover eens is dat scholen en universiteiten open moeten blijven, maar dat het nog niet duidelijk is of het resterende advies van OMT zal worden opgevolgd – de premier kan ervoor kiezen om nog een (intelligente) lock-out door te voeren. Bronnen zeiden dat het kabinet naar verwachting vrijdag een besluit zal nemen voorafgaand aan een persconferentie Aan ons De nieuwe beperkingen duren drie weken en gaan zaterdag in.

Er ontstaat een nieuwe variant van het coronavirus in Zuid-Afrika

Ondertussen maken artsen zich zorgen over de opkomst van een nieuwe mutatie van “ernstige angst” in Zuid-Afrika en Botswana. Donderdag bevestigde het National Institute of Infectious Diseases (NICD) dat tot nu toe 22 gevallen van variant B.1.1.529 zijn geïdentificeerd. Volgens deskundigen die samenwerken met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), zijn er ook infecties gemeld bij gevaccineerde mensen. De Jong heeft al een verbod aangekondigd op alle vluchten vanuit Zuid-Afrika.

READ  Is wandelen een nieuwe levenspassie? The Washington Post denkt van wel

Deze week is een belangrijke week voor vaccinnieuws, waarbij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) het Pfizer / Bioentech-vaccin voor vijf- tot elfjarigen goedkeurt. De Gezondheidsraad raadt boostershots aan voor iedereen ouder dan 18 jaar. Het eerste boosterschot werd op 18 november afgevuurd op een 90-jarige vrouw – nu komt iedereen geboren in of vóór 1939 in aanmerking voor de prik. .

Het Coronadashboard van de overheid registreerde donderdag 22.274 besmettingen met het coronavirus en 61 doden. Op 25 november werden in totaal 2.545 Govt-19-patiënten behandeld in Nederlandse ziekenhuizen – van wie 530 op de intensive care – een stijging van meer dan 400 sinds afgelopen donderdag. Ziekenhuizen in het hele land worden gedwongen de routinematige zorg verder te verminderen en veel operaties en procedures te annuleren.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat u uw gegevens mag verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.