juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zuid-Afrika ODI’s afgelast vanwege regen, resterende Nederlandse tour twijfelachtig | Cricket Nieuws

Pretoria: De eerste eendaagse international tussen Zuid-Afrika en Nederland die voor vrijdag in Centurion stond gepland, werd afgelast vanwege de regen, waarbij hun resterende reeks van drie wedstrijden twijfelachtig was na de ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus in het land.
De Nederlanders, die 11 not-out hadden gescoord in twee overs in antwoord op de 277-8 van Zuid-Afrika, werden gestopt en gedropt.
Aangezien Groot-Brittanniƫ en EU-landen vrijdag reisverboden hebben opgelegd als reactie op de nieuwe dreiging van het coronavirus, is de rest van de tour twijfelachtig met de dreiging van strenge isolatieregelingen.
De rest van de tour zal binnen 24 tot 48 uur worden beslist, aldus de gezamenlijke verklaring.
“Cricket South Africa (CSA) en Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) zijn op de hoogte van nieuwsberichten over het afgelasten of uitstellen van de Nederlandse tour naar Zuid-Afrika”, staat in de verklaring.
“Na de bijgewerkte informatie bevestigen beide besturen dat het bezoekende team Zuid-Afrika dit weekend niet kan verlaten.”
Kyle Verreynne kwam vijf runs tekort in zijn eerste ODI-eeuw, maar hielp Zuid-Afrika met 24-2 te herstellen met een 119-run samenwerking met Zubayr Hamza, die 56 scoorde.
Het totaal van Zuid-Afrika werd enorm verbeterd met 48 runs op 22 ballen met 6 zessen door de laatste cameo van Vlasi Andile Behlukwayo.

READ  Dutch-Bangla Bank PLC houdt 28e AVA