juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tientallen mensen op vluchten van Zuid-Afrika naar Amsterdam zijn besmet met Covit-19, zeggen Nederlandse functionarissen.

Tientallen mensen op vluchten van Zuid-Afrika naar Amsterdam zijn besmet met Covit-19, zeggen Nederlandse functionarissen.

Tientallen mensen die vrijdag met twee vluchten vanuit Zuid-Afrika in Amsterdam zijn aangekomen, zijn mogelijk besmet met Govt-19, zeiden Nederlandse gezondheidsfunctionarissen, eraan toevoegend dat ze verdere tests uitvoerden om te zien of mensen besmet waren met de recent ontdekte Omigron-coronavirusvariant .

Ongeveer 600 passagiers van twee KLM-vluchten kwamen vrijdag aan op de luchthaven Shipol in Amsterdam, en kregen vervolgens elk uur vertragingen en proeven vanwege zorgen over de nieuwe virusvariant. Op basis van de eerste test schat het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid dat er mogelijk maar liefst 85 positieve gevallen zijn onder reizigers.

“Passagiers met een positief testresultaat worden geïsoleerd in Shipole of een nabijgelegen hotel”, zeiden gezondheidsfunctionarissen in een verklaring.

Stap: De WHO noemt ‘Omicron’ een ‘variant van angst’; EU, VS verbieden reizen vanuit Zuid-Afrika

“Van de positieve testresultaten gaan we binnenkort onderzoeken of het een nieuwe variant is van het concern dat nu ‘Omigron’ heet.”

De Nederlandse regering heeft vrijdagochtend vroeg alle vluchten vanuit Zuid-Afrika verboden. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat passagiers die al naar Nederland reizen, moeten worden getest en geïsoleerd.

Passagiers van twee KLM-vluchten vanuit Kaapstad en Johannesburg zeiden al uren in Dormak te hebben gewacht.

Stephanie Nolan, een journalist van de New York Times die vanuit Johannesburg overvloog, twitterde: “Er is een bus gearriveerd om ons ergens heen te brengen.

“Bus naar een hal in een grote rij. Ik zie cowboy-testers in de felblauwe PBM in de verte. Trieste kinderen hebben nog geen snacks”, voegde hij eraan toe in een tweede tweet.

Een woordvoerder van gezondheidsfunctionarissen in de Nederlandse provincie Kennermeland, die toezicht houdt op Shipole, zei dat positieve gevallen werden geanalyseerd door het Dutch Education Medical Hospital om te bepalen of het nieuwe stammen waren.

READ  Louis van Gaal zegt dat Nederlanders de protesten van Duitsland op het WK niet zullen kopiëren | Nederland

De Nederlandse regering heeft vrijdag aangekondigd dat het individuele bars, restaurants en de meeste winkels van de ene op de andere dag zou sluiten, terwijl het vecht tegen de recordbrekende golf van Govt-19-gevallen die zijn gezondheidszorgsysteem overstemmen.

Lees verder: Geen nieuw variantgeval gevonden op luchthaven Delhi voor mensen afkomstig uit ‘bedreigde’ landen: Lab

Lees verder: Hoe landen de nieuwe coronavariant aanpakken B.1.1.529