juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Erbil Dutch Agro Networking Event promoot de regionale particuliere sector van Koerdistan

Erbil Dutch Agro Networking Event promoot de regionale particuliere sector van Koerdistan

ERBIL (Koerdistan 24) – In een poging om de landbouwontwikkeling in de regio Koerdistan te bevorderen, organiseerde het Nederlandse consulaat in Erbil donderdag een netwerkevenement voor ongeveer 125 Nederlandse en Koerdische bedrijven, ondernemers en overheidsfunctionarissen in Erbil’s Divan Hotel.

De ambassade heeft tijd gereserveerd om het evenement samen te laten vallen met het grootste agrofood-evenement van Irak. De Erbil Agro Pack International Exhibition werd deze week gehouden en bracht tientallen buitenlandse handelaren tegelijkertijd naar Erbil.

Lees verder: Erbil Agro Pack International Exhibition trekt exposanten uit negen landen

In een toespraak verwelkomde Erbil Hans, generaal van het Nederlandse consulaat in Agarboom, gasten en deelnemers uit de hele autonome regio Koerdistan, maar ook uit zijn thuisland.

Tien internationale Nederlandse bedrijven namen dit jaar actief deel aan de Agro Pack Conference, die van 23 t/m 26 november plaatsvindt.

De belangrijkste focus van de tentoonstelling was het tonen van producten, zodat het netwerkevenement van donderdag een paar uur lang een informele omgeving wilde creëren waarin mensen die werkzaam zijn in bedrijven in de regio Nederland en Koerdistan nuttige contacten met elkaar konden leggen.

Lees verder: Erbil Agro Pack International Exhibition trekt exposanten uit negen landen

Hoewel Agerboom zei dat zijn regering de ontwikkeling van de landbouwsector in de regio Koerdistan actief steunde, leende hij snel de recente positieve ontwikkelingen van de “Koerdische regering en Koerdische ondernemers”.

Hij vertelde Koerdistan 24: “Wij in Nederland ondersteunen u bij de ontwikkeling van de landbouwsector. Dit is de belangrijkste reden waarom we hier in de Koerdische regio zijn.

READ  Arsenal krijgt Nederlandse aanvaller als ze £ 33m + betalen, bod mogelijk

Hij voegde eraan toe dat de Nederlandse ambassade graag landbouwinnovaties wil delen met de Koerdische overheid en ondernemers in de regio Koerdistan.

“Als je naar je prachtige Koerdistan kijkt, heb je meer energie en meer land voor landbouwproductie”, zei hij. “Waarom dan zoveel import uit andere landen? Zo kweek je zelf nieuwe, goedkopere en gezondere lokale producten.

Hij onderstreepte dat Nederlandse ambtenaren hun expertise en apparatuur kunnen gebruiken om de lokale landbouwsector te helpen.

Lees verder: Nederland belooft belangrijke steun voor regionale landbouw in Koerdistan

Maaike Keizer vertelde het Consulaat-Generaal in Koerdistan 24 dat de Nederlandse regering momenteel drie landbouwadviseurs heeft bij het ministerie van Landbouw in Erbil, evenals inspanningen om Nederlandse bedrijven binnen te halen om opleidingen te volgen aan lokale universiteiten.

“We zijn een handelskantoor, dus we richten ons op de economie en we geloven dat economische stabiliteit zal bijdragen aan stabiliteit in de regio”, zei hij. “Daarom hebben we verschillende economische programma’s, dus we dragen bij aan bedrijfsregistratieprogramma’s voor de Koerdische regering, maar we hebben ook enkele humanitaire programma’s in de (verplaatsings)kampen.”

Dergelijke initiatieven tonen Nederlandse steun aan programma’s die meer mensenrechten, persvrijheid en empowerment van vrouwen bevorderen, naast het verlenen van diplomatieke diensten aan de ongeveer 7.000 Nederlandse Koerden in de autonome regio Irak.

“De regionale regering van Koerdistan (KRG) is klaar om de samenwerking te vergroten en te werken aan het versterken van onze bilaterale betrekkingen tussen de regio Koerdistan en Nederland, en we wensen u veel succes”, zei vice-minister van Landbouw en Watervoorraden Karim Suleiman tijdens het evenement. .”

READ  Euro 2022 | Frankrijk bereikt halve finales, eindigt Nederlandse titelverdediging