juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hamilton “op de achterste voet” na voortijdig einde Nederlandse GB-training

Hamilton zette de snelste tijd in FP1 voor Mercedes op John Ward, maar kon slechts 17 ronden rijden na een lange rode vlag na de beperkte baantijd van Sebastian Vettel.

De zevenvoudig wereldkampioen foldde gelijktijdig in de tweede training en meldde een vermogensverlies in zijn auto.

Het panel bevestigde later dat de oproep om te stoppen kwam nadat het ongebruikelijk gedrag van het oliesysteem had opgemerkt. Tijdens de sessie reed Hamilton in zijn Spec One-krachtbron voor dit seizoen, die dit jaar tot nu toe de hoogste kilometerstand heeft.

Hamilton voelde dat de tijd van het verloren pad “niet het einde van de wereld” was omdat teamgenoot Valteri Bottas een volledig runplan had voltooid, maar hij gaf toe dat hij een stap achter zijn rivalen lag.

“Het liep vanmorgen maar 20 minuten met die rode vlag”, zei Hamilton.

“Dus natuurlijk [that] Zet ons op de achterste voet. Maar Voltaire hij was als een goede sessie, dus hopelijk kunnen we morgen wat tijd goedmaken.

“Het voelde niet zo slecht [in FP1]. In deze sessie heb ik enkele wijzigingen aangebracht. Heb er een vouw mee. Uit die verandering is het heel moeilijk om te kiezen of ze goed of slecht zijn.

‘Maar zoals ik al zei, we hebben Voltaire.

Louis Hamilton, Mercedes W12

Foto: Charles Coates / Motorsport foto’s

Hamilton voegde eraan toe dat hij en Potass “het grootste deel van de tijd niet te ver verwijderd waren van het opzetten”, waardoor hij hoop had dat hij de verloren tijd in de laatste trainingssessie van zaterdagochtend zou kunnen inhalen.

READ  Nederlandse rechter beveelt regering onmenselijke immigratiecentra op te ruimen Nieuws | DW

Vrijdag was de eerste officiële beweging van F1 in Zandvoort in 36 jaar, en in 2005 won Hamilton de race tijdens het Masters of Formula 3-evenement.

Hoewel deze ronde veel veranderingen onderging voordat hij terugkeerde naar de F1-kalender, zei Hamilton dat het rijden ervan goede herinneringen ophaalde aan zijn jongere leven.

“Dit nummer is episch, het is zo geweldig”, zei Hamilton.

“Toen ik daar voor het eerst aankwam, toen ik hier reed, bracht het zoveel herinneringen terug, omdat ik het me niet echt meer herinner. Ik wist dat het goed was toen ik in de Formule 3 zat, maar ik was gek op de Formule 1-auto.

“De snelheid waarmee we in de 7e bocht gaan is een echte raceronde.

“Het zal interessant zijn om te zien, ik denk niet dat je hier kunt inhalen omdat we de hoge, hoge lage, hoge snelheidsbochten niet kunnen volgen.

“Hopelijk wordt zondag een goede strategie.”