april 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse ster Sifan Hassan loopt de 5e snelste mijl op het knooppunt Van Tommy; Shaw Carrie Richardson werd 4e in de 200m

De Brusselse tweevoudig Olympisch kampioen Siban Hassan liep de vijfde snelste mijl voor vrouwen in 4 minuten en 14,74 seconden tijdens de Van Tom-meeting op vrijdag.

Hassan ging verder met het breken van zijn eigen wereldrecord, maar kon het niet vasthouden aan het einde van een moeilijk seizoen, waarin hij goud won op de 5.000 en 10.000 meter en brons op de 1.500 in Tokio.

“Het was een mooie tijd”, zei de Nederlandse baanster. “Ik was erg moe na Tokio, dus ik wilde wat verder rennen.”

Hassan heeft nu drie van de snelste vijfmijlstijden in de geschiedenis, waaronder een wereldrecord van 4: 12,33 in Monaco twee jaar geleden.

Op een andere helling naar zijn eigen wereldrecord poolstokspringen kwam Olympisch kampioen Armond Duplandis te kort met drie pogingen om de 6.19m te vernietigen.

Duplandis was 30 minuten na het einde van het resterende atletiekprogramma nog volop actief tijdens de voorlaatste Diamond League-bijeenkomst in Europa.

De 21-jarige in Amerika geboren Zweed won het meetrecord van 6,05, drie centimeter hoger dan zijn zegereeks in Tokio.

Hij versloeg Olympisch zilveren medaillewinnaars Fred Kerley bij de mannen 100 en versloeg Travan Bromel en Michael Norman om een ​​Amerikaanse 1-2-3 te verslaan in 9,94 seconden.

Olympisch zilveren medaillewinnaar Christine Emboma won de 200 van de vrouwen in 21,84 seconden, slechts 0,03 buiten het 18-jarige wereldrecord voor junioren dat Namibië in de finale in Tokio had neergezet.

Shaw Gary Richardson uit de Verenigde Staten eindigde om 22.45 uur als vierde. Dit is zijn eerste race in Europa na een verbod van een maand na een positieve test op marihuana tijdens de Amerikaanse Olympische tests.

READ  Nederlanders sluiten zich aan bij COP26-akkoord om financiering voor fossiele brandstoffen in het buitenland stop te zetten

Met uitzondering van Hassan 5.000 versloeg Nyonsaba Frankrijk in een persoonlijk record van 14: 25,34, wat ook een Burundees nationaal record was.

Neonzaba, in 2016 een Olympisch zilveren medaillewinnaar van meer dan 800 jaar oud, is gestegen tot 5.000 nadat hij werd uitgesloten van zijn favoriete evenement vanwege regels die hardlopers met natuurlijke testosteronniveaus aan banden leggen.

“Ik weet nog steeds niet of ik een afstand van meer dan 800 meter wil, maar ik hou van de uitdagingen”, zei Nyonsaba. “Ik zou er niet veel over nadenken, omdat het zo is.”

Bij de triatlon hoogspringen voor dames won Olympisch bronzen medaillewinnaar Yaroslava Mahusik dit keer op de 2.02m. Olympisch kampioen Maria Lacitzcan en zilveren medaillewinnaar Nicola McDermott passeerden beiden de 2,00 en werden tweede in de Lacidzcan County.

De slotbijeenkomst van de Diamond League vindt aanstaande woensdag en donderdag plaats in Zürich.