maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

India klaar voor Nederlands : The Tribune India


PTI

SYDNEY, 26 oktober

India kan wat rustiger ademhalen nadat ze hun T20 World Cup-opener tegen Pakistan uit de weg hebben geruimd, maar bowlingcoach Paras Mhambrey zei dat er geen gevaar is om de intensiteit te laten dalen voor hun Super 12-wedstrijd tegen Nederland.

De langverwachte ontmoeting van het toernooi tussen aartsrivalen India en Pakistan maakte zijn rekening op zondag waar en leverde een thriller op die India won dankzij het genie van Virat Kohli.

Mhambrey zei dat India de bladzijde van die overwinning had omgedraaid en gefocust was op de wedstrijd van morgen tegen Oranje, dat ze voor het eerst in dit formaat zullen ontmoeten. “We kenden de hype eromheen. We wisten dat het altijd een hoge intensiteit en een grote clash zou worden”, zei Mhambrey. “Het is goed om zulke games in de eerste fase zelf gedaan en afgestoft te hebben. Als het de derde of vierde game was geweest, zou dit enig effect kunnen hebben op de volgende games. Nu dit spel uit onze groep is, is het goed”, voegde hij eraan toe.

Van Nederland wordt niet verwacht dat de inaugurele kampioenen India met zoveel problemen worden geconfronteerd als Pakistan, maar Mhambrey zei dat ze de minnows niet lichtvaardig zouden opvatten.

“Elke wedstrijd vanaf hier is belangrijk”, zei de voormalige Indiase bowler. “Elk team dat deel uitmaakt van het toernooi heeft zich omhoog gewerkt, heeft iets goeds gedaan en daarom zijn ze hier, en we nemen het zo op.”

Kohli bewees zijn klasse met een van de grootste T20-knallers op zondag, maar Arshdeep Singh was de onbezongen held, zijn 3/32 inclusief de gewaardeerde wickets van de Pakistaanse schipper Babar Azam en hun batting spil Mohammad Rizwan.

READ  'Race Smart': Australische Olympische wielrenners richten zich op dominant Nederlands | Olympische Spelen van Tokio 2020

Mhambrey was onder de indruk van het vermogen van de zeeman met de linkerarm om te gaan met de druk van het bowlen in de powerplay en death overs. “De kalmte die hij heeft getoond, de helderheid van het denkproces dat hij heeft getoond, hij is een geweldige jongen”, zei Mhambrey. “(Zijn) vermogen om met druk om te gaan is fenomenaal en het verbaast me niet echt hoe hij in de eerste game heeft gebowld. We hebben veel vertrouwen in hem en hij heeft een goede toekomst voor ons”, voegde hij eraan toe. — Reuters

Kohli stormt terug in top-10

Dubai: Ster-Indiase slagman Virat Kohli stormde zich een weg terug naar de top-10 van de T20I-hitlijst en klom vijf plaatsen op naar de negende positie. De 33-jarige verpletterde een ongeslagen 82 om India naar een gedenkwaardige overwinning op Pakistan te leiden. Pakistaanse wicketkeeper-slagman Mohammad Rizwan blijft de eerste plaats bezetten, met Nieuw-Zeelandse opener Devon Conway (831) die drie plaatsen stijgt om Suryakumar Yadav op de tweede positie te vervangen.

Indianen geven koude broodjes door na de training

Koude sandwiches en falafel na een vermoeiende oefensessie waren gewoon niet smakelijk genoeg voor sommige cricketers van het Indiase team, die in plaats daarvan kozen voor maaltijden in hun hotelkamers. Het is duidelijk dat het menu na de training bijna hetzelfde is voor alle teams. “Het is niet zoals een boycot. Sommige spelers haalden fruit en falafel op, maar iedereen wilde lunchen en daarom aten ze nadat ze terug naar het hotel waren gegaan’, zei een BCCI-functionaris. “In een bilaterale reeks is de gastvereniging verantwoordelijk voor de catering en zorgen ze altijd voor warme Indiase maaltijden na een training. Maar voor het ICC is de regel hetzelfde voor alle landen”, voegde de functionaris eraan toe. Het ICC zei dat het de kwestie onderzoekt en beloofde de zaak snel te regelen.

READ  In-vorm Nederlandse aanvaller wil transfer naar een grote club als Barcelona of Real Madrid - rapport