juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Edgar Davids voegt zich bij Van Gaal in Nederlandse afstelling

Edgar Davids voegt zich bij Van Gaal in Nederlandse afstelling

De Nederlandse grote Davids zal onmiddellijk in de rol stappen en zal nauw betrokken zijn bij de aanloop naar en tijdens het WK later dit jaar.

De 49-jarige, die door Van Gaal de bijnaam ‘Pitbull’ kreeg toen het duo in de jaren negentig samenwerkte bij Ajax, heeft het stokje overgenomen van Henk Fraser die vertrekt om hoofdtrainer te worden van FC Utrecht.

Davids: “Ik ben niet alleen trots maar ook heel enthousiast dat ik samen met zo’n gerenommeerde coach als Louis van Gaal mijn loopbaan als coach kan voortzetten en dat ik mag samenwerken met de absolute toppers van Nederland.”

Zijn rol wordt die van ’tweede assistent’. Van Gaals eerste assistent is een andere veteraan van de grote Ajax-teams van de jaren negentig, Danny Blind.

Van Gaal maakte in april bekend dat hij een behandeling voor prostaatkanker had ondergaan en verklaarde dat dat een succes was. Hij zal Nederland leiden in Qatar 2022 voordat hij terugtreedt om te worden vervangen door Ronald Koeman, en de ervaren baas gelooft dat Davids een positieve bijdrage kan leveren aan Oranje.

De zeventigjarige Van Gaal, in zijn derde periode als bondscoach van Nederland, zei: “Ik ben verheugd dat Edgar Davids zich bij onze technische staf voegt.

“Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich vanaf komend seizoen volledig op FC Utrecht gaat richten, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden.

“Onze paden hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol uitstekend zal vervullen. De spelers kunnen onder meer op vier internationale eindtoernooien optimaal profiteren van zijn ervaring als international.”

READ  Evertons interesse in de Nederlandse verdediger is bekoeld door tegenstrijdige berichten

Davids heeft weinig ervaring met hands-on coaching, en geen enkele op het hoogste niveau van het spel, maar zijn spelerscarrière was zeer succesvol, waarbij hij stints had bij onder meer Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, ​​​​Inter Milan en Tottenham Hotspur. Zijn coachingsrollen zijn gekomen bij Barnet, Telstar en Olhanense.

Hij won 74 interlands voor Nederland en was twaalf keer aanvoerder van het team, met toernooiervaring op drie Europese kampioenschappen en één FIFA Wereldbeker.