april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse kant bevestigt Manchester City-assistent om over te nemen

De Nederlandse club Heracles Almelo heeft Manchester City-assistent Carlos Vicens vanaf volgend seizoen aangesteld als hun nieuwe baas.

De associatie van Vicens met de Citizens begon in de zomer van 2017 en hij werkte zich geleidelijk op van de academie tot assistent van Pep Guardiola.

Hij kwam voor de start van het huidige seizoen bij Guardiola’s team, maar pas na één campagne onder de baas te hebben gewerkt, kreeg hij een baan als manager bij een club uit de hoogste divisie.

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles onthulde dat de club Vicens een goede match vindt voor hun filosofie.

De technisch directeur schetste verder wat de Eredivisie-club met Vicens hoopt te bereiken door in het oog springend voetbal te spelen, de ontwikkeling van spelers te bevorderen en volgend seizoen een positie tussen de zesde en tiende in de competitie te bereiken, de ploeg die momenteel 12e is.

“In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een gedreven en ambitieuze trainer”vertelde Gilissen op de officiële site van Heracles Almelo.

“We hebben zijn ideeën over speelstijl, teamontwikkeling, intensiteit en ontwikkeling van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit is een goede match.

“Uiteindelijk denken we in Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en die dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden om de zes tot tien plaatsen in de Eredivisie.”

De assistent zal dit seizoen voor het eerst optreden bij het Etihad, waar nog veel te doen is aangezien de Citizens in een titelgevecht verwikkeld zijn, en pas daarna vertrekken om de leiding te nemen over de Nederlandse club waar hij een contract heeft tot 2024.

READ  Nederlandse Grand Prix-bazen voorzichtig over optie contractverlenging tot 2025