april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Reverse Issues Community Eerste Jaarvergadering – CWI Amsterdam

Een wiskundige, een statisticus en een natuurkundige komen samen in een kamer… ”klinkt als het begin van een grap. Het was echter het hoofdingrediënt van de zeer succesvolle eerste jaarvergadering van de Nederlandse Reverse Issues-community.

De bijeenkomst, die op 25-26 november werd gehouden in het De World Convention Centre in Lundern, bracht onderzoekers van verschillende Nederlandse universiteiten samen die werkten aan omgekeerde kwesties. Deze gemeenschap omvat wiskundigen, statistici, natuurkundigen, geologen en medische fotografen, die allemaal werken aan de fundamentele en toegepaste aspecten van omgekeerde problemen. Dergelijke inverse problemen treden op wanneer parameters moeten worden afgeleid uit metingen en omvatten een breed scala aan toepassingen. Vanwege het intermediaire karakter wordt het zelden aangetroffen door onderzoekers op deze verschillende gebieden. Het doel van deze bijeenkomst is om de communicatie op verschillende terreinen te stimuleren.

Toespraken omvatten optische tomografie (Dr. J. Calkman), MEG-hersenbeeldvorming (Dr. R. Hindrix) en seismische broninferentie (Prof. Dr. J. Trombert).

Op donderdag waren er twee primaire lessen over data-integratie en optimalisatietechnieken gericht op promovendi, waarbij ze diepgaande en praktische kennis over deze onderwerpen bijbrachten. Na een heerlijk buffet-diner even bijkomen en een film kijken of een spelletje spelen. De volgende dag gaven zes sprekers van verschillende Nederlandse universiteiten een overzicht van de reikwijdte van onderzoek naar inverse vraagstukken in Nederland. Ter afsluiting van de bijeenkomst besprak een panel van onderzoekers uit zowel de academische wereld als de industrie hoe de kloof tussen beide kan worden overbrugd en welke succesvolle samenwerkingsmethoden er beschikbaar zijn.

Al met al was het een zeer vruchtbare bijeenkomst en iedereen was enthousiast over de mogelijkheid om evenementen als deze te organiseren. We kijken nu al uit naar de tweede jaarvergadering!

READ  Dakwandeling Nederlandse haven toont toekomst na klimaat