juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kolencentrale van Onyx wordt gesloten met steun van de Nederlandse overheid

Amsterdam, nov. 30 (Reuters) – De Nederlandse regering zei dinsdag 2212,5 miljoen ($ 241,8 miljoen) te betalen voor Onyx Power om een ​​kolencentrale in Rotterdam te sluiten in een korte aankondiging.

De site is een van de vier kolencentrales in Nederland, die de Nederlandse regering in 2018 besloot te sluiten tegen 2030.

Het kabinet heeft al aangegeven dat een van de vier fabrieken voor 2030 gesloten moet zijn, omdat Nederland worstelt om zijn klimaatdoelen te halen.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot reuters.com

De toename van het gebruik van hernieuwbare energie vorig jaar hielp de CO2-uitstoot van het land met 25% te verminderen in vergelijking met 1990, wat voldoende was om te voldoen aan de vermindering die het Hooggerechtshof van het land had bevolen in een zaak die werd aangespannen door milieuactivisten.

De uitstoot van dit jaar zal echter waarschijnlijk weer toenemen, aangezien een deel van de verbetering van vorig jaar het gevolg was van COVID-19-vergrendeling en gunstig weer.

Onyx Power is eigendom van Riverstone Holdings (RVHL.SI), een investeringsmaatschappij die in 2019 een aantal kolencentrales heeft overgenomen van het Franse nutsbedrijf Engie (ENGIE.PA) in Duitsland en Nederland.

De regering heeft gezegd dat de Rotterdamse fabriek over twee maanden zal sluiten nadat aan alle voorwaarden voor de subsidie ​​is voldaan.

Het Duitse energiebedrijf RWE heeft in februari een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse overheid om compensatie te vragen voor de geplande sluiting van een Nederlandse kolencentrale in het komende decennium.

($ 1 = 0,8787 euro)

Verslag door Bart Meizer Bewerking door David Goodman

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.