juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands coronavirus daggemiddelde 2.500;  Govind Hospital is over het algemeen een beetje laag

Nederlands coronavirus daggemiddelde 2.500; Govind Hospital is over het algemeen een beetje laag

Nederland meldde woensdag 2.863 nieuwe gevallen van het coronavirus, het hoogste aantal op één dag sinds 6 augustus.

Het aantal dagelijkse besmettingen in Nederland ligt sinds 31 juli vaak tussen de 2.000 en 3.000. De combinatie van originele en herziene gegevens is gemiddeld ongeveer 2480 voor een periode van zeven dagen, een stijging van één procent ten opzichte van een week eerder.

Amsterdam leidde van dinsdag tot en met woensdagochtend alle gemeenten waar de meeste inwoners testten op het SARS-CoV-2-coronavirus. Van de 217 mensen in de hoofdstad werden er minder dan 221 gediagnosticeerd met de ziekte. Nog eens 164 mensen testten positief in Rotterdam, gemiddeld ruim 19 procent, en 120 besmettingen in de hack 20 procent hoger dan gemiddeld.

Ziekenhuizen in Nederland behandelden woensdagmiddag 674 mensen met Covit-19, een daling van twee procent op één dag na berekening van nieuwe opnames, sterfgevallen en ontslagen. Het totale aantal patiënten gedurende drie weken varieert van 650 tot 705.

Er waren 228 patiënten op de intensive care, twee netto reducties. Op dinsdag bereikte de ICU over het algemeen het hoogste punt in 10 weken, en de kleine daling was zelfs hoger dan enig ander punt sinds 17 juni. De zorgen groeien over de moeilijkheid om weer een intensive care-systeem op te zetten, aangezien minister van Volksgezondheid Hugo de Jong de flexibiliteit van het systeem niet direct kan vergroten zoals andere punten tijdens epidemieën.

De overige 446 Covid-19-patiënten in de zorg worden behandeld op de reguliere zorgafdelingen. Dit betekende een nettodaling van 15.

Van dinsdag tot en met woensdagmiddag zijn nog eens 75 patiënten in ziekenhuizen besmet met het coronavirus, van wie er 19 rechtstreeks naar de IC zijn gestuurd. Gemiddeld waren er de afgelopen week 76 patiënten per dag, inclusief 16 nieuwe intensive care-records.

READ  Nederlandse vrouwen pakten zes medailles op EK atletiek

Sinds de uitbraak zijn mensen in Nederland 1.926.424 keer positief getest op het SARS-CoV-2-coronavirus.