mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Vrijdag Flyer | In Memoriam: Willem “Nederlandse” Bajema

In Memoriam: Willem “Nederlandse” Bajema

William “Nederlandse” Bajema

William “Dutch” Bajema, van Canyon Lake, ging op 2 februari naar huis om bij zijn Heer en Heiland te zijn. 10, 2022 op 84-jarige leeftijd, slechts 12 dagen voor zijn 85e verjaardag.

Dutch werd op 2 februari geboren als zoon van Alice en Ted Bajema in Lynden, Washington. 22, 1937. Bill (zoals hij toen heette) studeerde in 1956 af aan de Lynden Christian High School.

Als oudere man zei Dutch: “Ik was nooit bang voor werk.” Het was een arbeidsethos die begon toen hij in de winkel van zijn vader, Bajema’s Market, in Lynden werkte. Daarna werkte hij bij Morse Hardware in Bellingham, WA, waar hij ter plekke werd aangenomen. Daar leerde Nederlanders over gereedschappen en hoe ze te gebruiken. Dit bleek van onschatbare waarde voor zijn toekomst. Dutch werkte vervolgens 23 jaar voor de Whatcom County Public Works Road Department en ging op 55-jarige leeftijd met pensioen.

Na zijn pensionering kon Dutch zich volledig bezighouden met een interesse die hij sinds zijn tijd bij Morse Hardware had ontwikkeld: het verbouwen van huizen. Alles bij elkaar heeft Dutch tijdens zijn leven meer dan 30 huizen gerenoveerd. Altijd bereid om te helpen, bood Dutch ook zijn tijd en expertise aan waar en wanneer dat nodig was, door honderden projecten te voltooien voor familie, vrienden en buren, en zijn kerk.

Er zijn twee constanten die het leven van de Nederlander het duidelijkst vormden en hem een ​​doel gaven. De eerste was zijn geloof in Jezus Christus. Hij was een mede-oprichter van de Geneva Community Church in Bellingham, en toen hij naar Californië verhuisde, werd Dutch een actief lid van de Canyon Lake Community Church. Daar genoot hij van de vriendschap en aanbidding die hij deelde met Sojourners, Mainstream, Pathfinders en de Rovers.

READ  Euro 2020: UEFA staat Nederlandse fans toe regenboogvlaggen mee te nemen naar Hongaars stadion | Sport | Duits voetbal en groot internationaal sportnieuws | DW

De andere constante in het leven van Dutch was de liefde van zijn leven, zijn vrouw Patsy, met wie hij op 7 augustus trouwde. 13, 1960. Hun verhaal was een waar liefdesverhaal dat 61½ jaar besloeg. Zij aan zij beleefden Dutch en Patsy veel avonturen.

Jarenlang genoten Dutch en Patsy van zeiltochten over de San Juan-eilanden in Washington. Ze gingen meerdere keren op vakantie naar Hawaï, genoten van cruises over de hele wereld en werden fervente camperaars, vooral in latere jaren met de Rovers RV-groep. Hun grootste avontuur was het opvoeden van vier kinderen die ze aanmoedigden om op de Heer te vertrouwen en Hem in woord en daad te eren.

Dit geeft eindelijk weer wat belangrijk was voor het Nederlands. Toen hem in het laatste jaar van zijn leven werd gevraagd waar hij het meest trots op was, was dit het antwoord van Dutch in één zin: “Ik ben trots op mijn kinderen en mijn vrouw, en ons 61-jarig huwelijk.”

Dutch wordt overleefd door zijn geliefde vrouw Patsy en zijn vier kinderen: Cathy (Tony) Coil of Canyon Lake; Tami (Bruce Rummenie) Bajema uit Urbana, IL; Lorilee Bajema van Lake Elsinore, CA; en Daniel (Rebecca) Bajema uit Tigard, OR. Hij laat ook 12 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen na die elk een speciale band met Nederlanders hadden.

Dutch’s Celebration of Life zal worden gehouden in de Canyon Lake Community Church, Canyon Lake, op zaterdag 5 maart om 11:00 uur. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze herdenking, omdat we prachtige herinneringen ophalen aan deze ongelooflijke man, William “Dutch” Bajema .

READ  Recept voor ramp: Onze Voedselreporter maakt een Nederlandse baby na een schrijnende wandeling