January 19, 2021

De Nederlandse achtbaan raakt de Koningin voor Beste Lied van 2020 op nummer één

Queens Bohemian Rhapsody Het wordt beschouwd als een van de grootste en beste muziekstukken ooit gemaakt, en elk jaar het Nederlandse radiostation NPO Radio 2 Als je de beste 2000 nummers aller tijden meetelt, was het een schoen om de gewenste nummer één plek te krijgen in de klassieke praktijk uit de jaren 70.

Maar 2020 is voorspelbaar, maar dit jaar zag de koningin het nummer opschuiven van de eerste naar de tweede plaats Achtbaan Gepresenteerd door de Nederlandse zanger Danny Vera. Het nummer werd uitgebracht in 2019 en piekte op nummer vier tijdens de Best 2000 van 2019. Na de gebeurtenissen van de afgelopen 12 maanden verwachtten velen echter dat het nummer in 2020 nog beter zou zijn.

Van Danny Vera Achtbaan In de eerste jaren 2000

Radio 2 Stationsmanager Peter de Vries onthulde dat de eerste 10 nummers op 7 december worden uitgezonden: “Achtbaan Komt naar voren als de soundtrack van onze tijd. Het is geweldig dat lokale kunstenaar Danny Vera de harten van de kiezers weet te raken. “

Kijk naar het moment waarop Vera haar lied hoorde dat door Nederland was gekozen tot Beste Lied van 2020:

Top 10 plaatsen in de top 200

  1. Achtbaan, Danny Vera

  2. Bohemian Rhapsody, Queen
  3. Hotel California, Eagles
  4. Piano Man, Billy Joel
  5. Trap naar de hemel, Led Zeppelin
  6. Zwart – pareljam
  7. Goedenavond, Baldwin de Groot
  8. Fix You, Gold Play
  9. Ik wou dat je hier was, Pink Floyd
  10. Helden, David Bowie

Jaarlijks worden de Top 2000 luisteraars samengesteld op basis van stemmen, en het is sinds de oprichting in 1999 de steunpilaar van de Nederlandse radio. Sindsdien, Bohemian Rhapsody 17 keer getopt.

READ  Het aantal gevallen neemt toe in Thailand, een buitenwijk aan de kust van Sydney

Benieuwd of een van je favorieten in de top 2000 voorkwam? De volledige lijst wordt op 17 december vrijgegeven en je kunt direct luisteren naar het aftellen van eerste kerstdag tot oudejaarsavond – iets om je bezig te houden tijdens het rare kerst- / nieuwjaarsseizoen!

Duim: via Esca solo dannyvera.com.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.