april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Area roundup: Nederlandse opmars naar derde opeenvolgende laatste vier | Pella

Jongens tennis

Nederlandse top Ballard, PC buigt zich in substate finale

PELLA – De regen van de nacht vertraagde de start voor wat een dag van substate en state kwartfinale actie op Eagle Lane zou zijn. Maar toen de actie op woensdag van start ging, was het het jongenstennisteam van Pella dat hun ticket voor hun derde opeenvolgende teamfinale vier-optreden sloeg.

Nee. 2 Pella opende de dag tegen Shenandoah en zou er snel werk van maken om het in het enkelspel met 5-0 te winnen om officieel door te gaan naar de kwartfinales van de staat die later die dag zouden worden gehouden.

Ondertussen vocht Pella Christian tegen nr. 7 Ballard op de andere banen met de Eagles die uiteindelijk in het enkelspel vallen, spelen met 5-1 om hun seizoen af ​​te sluiten met een 6-4 dubbel record. Een indrukwekkend herstel na het verliezen van hun eerste drie duals van het seizoen.

Dat zou later op de dag een wedstrijd in de kwartfinale tussen Pella en Ballard opleveren. Caleb Briggs, Joshua Roozeboom en Jack Briggs wonnen allemaal om Nederland al vroeg met 3-0 op voorsprong te zetten, terwijl Cameron Rowe zijn eerste set met 7-5 zou uitschreeuwen, waarbij Beau Bush en Cashen Thompson allebei hun eerste sets lieten vallen.

Thompson zou in straight sets vallen om er 3-1 van te maken, maar overwinningen van Rowe en een overwinning in de derde set van Bush zou Pella de 5-1 overwinning opleveren na singles en hen een plek in de laatste vier bezorgen.

READ  Nederlandse bendes richten zich op Duitsland en blazen geldautomaten op

Nee. 2 Pella (11-0) voegt zich bij nr. 1 Xavier, nr. 3 Spencer en nr. 4 Wahlert bij de laatste vier op de Waveland Tennis Courts in Des Moines op dinsdag 31 mei.

Meisjes golf

Pella’s Lyon op weg naar de staat

OSKALOOSA – Edmundson Golf Course speelde woensdag voor een regionaal 3A-toernooi waarbij één Pella-individu doorkwam.

Pella zou als team als vijfde eindigen met een seizoens-lage score van 399. Karsyn Lyons zou 45 schieten op beide negens om te eindigen met een seizoen-lage 90, goed voor de derde plaats op de dag, wat haar een plek in de staat zou opleveren als een individu.

Ellie Wogen schoot ook een seizoen-lage score van 97, terwijl Reagan VanWyk (101), Maggie Leach (111) en Olivia Hood (111) de line-up van Lady Dutch zouden completeren.

De Oskaloosa-meisjes zouden ook hun beste scores van het seizoen bij elkaar brengen om als zevende te eindigen met een teamscore van 425.

Emerson Lee (100), Amelia Meador (103) en Reese Milburn (106) zouden de Indianen leiden. De jonge Osky-meisjes hebben het hele jaar door verbetering laten zien en schoten een 556 in hun eerste 18-holes wedstrijd in vergelijking met de 425 die ze op woensdag schoten voor een verbetering van 131 schoten gedurende het seizoen van zeven weken.

“We geven iedereen terug voor volgend seizoen, dus onze toekomst ziet er redelijk rooskleurig uit zolang we deze zomer blijven spelen”, zei Oskaloosa-hoofdcoach Cory Sheeley. “Ik ben echt trots op deze meiden.”

Lyons speelt op 26 en 27 mei op het Class 3A State Tournament op de River Valley Golf Course in Adel.

READ  Nederlanders zetten sterk in op carnaval op afstand

Ploegklassement

1. Washington (361), 2. Lissabon (387), 3. Keokuk (388), 4. Fairfield (394), 5. Pella (399), 6. Clarke (402), 7. Oskaloosa (425), 8 .Carlisle (435), 9. Knoxville (461)

Meisjes voetbal

Pella Christian 6, Grand View Christian 0

PELLA – Het voetbal na het seizoen begon woensdag toen de Eagles gastheer waren voor Grand View Christian. Pella Christian kon de kansen in de eerste helft niet verzilveren, maar zou in de tweede helft exploderen voor zes doelpunten om ermee weg te rennen.

Joslyn Terpstra zou de aanvallende aanval leiden met vijf goals en een assist in die tweede helft, terwijl Jenna Edel het andere doelpunt voor de Eagles zou maken.

Pella Christian (7-7) gaat door naar de regionale halve finales waar ze naar nr. 15 Vinton-Shellsburg (12-4) op dinsdag om 18u

Basketbal

Pella 12, Centreville 2 (6)

PELLA – Pella sloot een perfecte openingsweek af met drie overwinningen in drie dagen na hun run-rule overwinning op Centerville op woensdag.

De Nederlanders zouden zes punten scoren in de eerste en zouden nooit meer achterom kijken omdat ze die avond 13 hits scoorden. Jason Knox, Keegan Hansen, Gage Gift en Isaiah Kettler hadden allemaal een paar treffers terwijl Hansen en Leyton Bethards beiden drie runs binnenreden.

Jack Howard won de overwinning na vier innings te hebben gegooid en één onverdiend punt toe te staan ​​op twee hits met acht strikeouts. Cole Hillman gooide de laatste twee innings in relief met vijf punch-outs.

Pella (3-0) komt maandag om 19.30 uur weer in actie op nr. 9 (1A) Martensdale-St Marys (0-1).

READ  Nederlandse vaccinverdachte en anti-lock econoom Govt sterft aan ziekte