april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jij kunt nu het leger in, 200.000 Nederlandse 17-jarigen

Jij kunt nu het leger in, 200.000 Nederlandse 17-jarigen

Foto: Depositphotos.com

Ongeveer 200.000 17-jarigen in Nederland ontvangen deze week hun oproeppapieren, waarin staat dat zij nu in aanmerking komen voor militaire dienst.

De actieve militaire dienst werd in 1997 afgeschaft en sindsdien krijgen tieners een brief waarin staat dat ze in het jaar dat ze 17 worden in het militaire dienstregister zijn geplaatst.

Zij kunnen op ieder moment worden opgeroepen als Nederland vóór het bereiken van de leeftijd van 45 jaar oorlog voert met een ander land.

Dit jaar zal prinses Ariana de brief ontvangen zoals haar zussen vóór haar.

De brief waarschuwt jongeren ook voor de mogelijkheid van een carrière in het leger, waarbij dit jaar een “dienstjaar” wordt genoemd. “Een jaar dienst is een kans om als volwaardig lid van het leger te dienen. Rekruten krijgen tien weken training en krijgen hun volledige salaris uitbetaald', zegt minister van Defensie Kajsa Ollongren in een bericht aan de jeugd.

Een dienstjaar kan plaatsvinden na voltooiing van de middelbare school of tijdens pensionering.

Dit is een kans voor het leger om de jeugd te helpen vaardigheden te leren, leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en tekorten aan mankracht te bestrijden, zegt Defensiewoordvoerder A.T.

“De rekruten leren de organisatie kennen en als ze willen kunnen ze hun carrière bij de strijdkrachten voortzetten. Anders worden ze ambassadeurs in de gemeenschap. Dit is een manier om de verbinding tussen het leger en de gemeenschap te versterken”, zei hij.

Ongeveer 221 mensen schreven zich in voor het eerste dienstjaar, dat in september vorig jaar begon. De woordvoerder zei dat het ministerie zich nu richt op duizend rekruten. Jaarlijks wachten er ongeveer 5.000 banen in de beveiliging op vervulling.

READ  Nederlandse moeder krijgt 3 jaar in VS voor steun aan Somalische militanten

Beveiliging
Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

Zonder de genereuze steun van onze lezers zouden wij de Nederlandse nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis houden. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van de zaken die u belangrijk vindt en krijgt u dagelijks een overzicht van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie