april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op een foto is te zien hoe premier Mark Rutte boven Poetin uittorent

Op een foto is te zien hoe premier Mark Rutte boven Poetin uittorent

Sasha Mortovets/Getty Images

Claim:

Op een foto is te zien hoe premier Mark Rutte boven de Russische president Vladimir Poetin uittorent.

Evaluatie:

Evaluatie: waarEvaluatie: waar

Evaluatie: waar

Context:

Foto genomen in juni 2013.

Op 31 maart 2024, Een foto Vladimir Poetin schudde blijkbaar de hand van een zeer lange man en ging viraal op Reddit. “De Nederlandse premier laat Poetin eruitzien als een complete peuter”, aldus de redacteur van het bericht:

het is een Echte foto De Nederlandse premier Mark Rutte ontmoette Poetin in juni 2013 op het St. Petersburg International Economic Forum. Een andere foto van de Russische staatsmedia Spoetnik legde dezelfde handdruk vast Dit onderwerp:

20 juni 2013. De Russische president Vladimir Poetin (rechts) en de Nederlandse premier Mark Rutte begroeten elkaar tijdens een bijeenkomst op het 17e St. Petersburg International Economic Forum in Lenexbo.

Hoewel perspectief het lengteverschil tussen de twee mannen misschien overdrijft, blijft het een feit dat Rutte 25 centimeter langer is dan Poetin: Rutte 6 voet-4Als Poetin in de buurt is 5-voet-7. Nog een Fotograaf Ze hebben allebei dezelfde hoek vastgelegd vanuit dezelfde gebeurtenis:

Rutte is een van de langstzittende premiers van Europa. Ten tijde van het uitbrengen van dit rapport was hij minister-president van Nederland in een interimrol; Zijn regerende coalitie werd ontbonden In 2023En hij verliet zijn ambt toen er een nieuwe regering werd gekozen.

Omdat de foto ongewijzigd blijft, is de bewering dat deze het werkelijke hoogteverschil tussen Poetin en Root weerspiegelt waar.

bewijs:

Chiu, Leeuw. “Hoe lang is de Russische president Vladimir Poetin?” Kiev Post, 21 januari 2024, https://www.kyivpost.com/post/26926.

READ  Nederlands GB | Een boze Masebin regisseert medespeler Schumacher

Scherp, James. “Nederlanders zijn de langste mensen ter wereld, maar ze worden kleiner.” The Telegraph, 17 september 2021. www.telegraph.co.uk, https://www.telegraph.co.uk/world-news/2021/09/17/dutch-worlds-tallest-people-shrinking/.

Klimentiev, Michail. “Vladimir Poetin ontmoet Mark Rutte in Sint-Petersburg.” Spoetnik Mediabank, 20 juni 2013, https://sputnikmediabank.com/media/2205847.html.

De Nederlandse premier Mark Rutte ontmoet de Russische president Vladimir Poetin op het International Economic Forum in Sint-Petersburg Stock Photo – Alamy https://www.alamy.com/stock-photo-nederlandse-premier-mark-rutte-ontmoeting-met-russische-president-vladimir-76768876.html. 2 april Betreden in 2024.

Mozes, Claire en Dan Bilefsky. “De Nederlandse regering stort in op haar plan om de immigratie verder te beperken.” The New York Times, 7 juli 2023. NYTimes.com, https://www.nytimes.com/2023/07/07/world/europe/dutch-government-collapses.html.