oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pace bowler Naseem Shah vervangt Hasan Ali in Pak-selectie voor Nederlandse ODI-serie, Azië Cup

Lahore, 3 augustus (IANS): Snelle bowler Naseem Shah is opgenomen in de plaats van Hasan Ali, terwijl Salman Ali Agha, die in 2021 door Engeland toerde voor de ODI’s, is teruggeroepen in de Pakistaanse selecties voor de ODI-serie van drie wedstrijden tegen Nederland van 16-21 augustus en de ACC T20 Asia Cup wordt van 27 augustus tot 11 september gespeeld in de VAE.

De serie tegen Nederland maakt deel uit van de ICC Men’s Cricket World Cup Super League-wedstrijden.

Tall-tempo bowler Shaheen Afridi is vastgehouden in de ODI- en T20I-ploegen, en zijn revalidatieprogramma zal worden gecontroleerd door de teamtrainer en fysiotherapeut, die ook zal beslissen over zijn terugkeer naar het internationale cricket.

Er zullen vijf wijzigingen zijn van de Nederlandse ODI-ploeg naar de ACC T20 Asia Cup-kant. Abdullah Shafique, Imam-ul-Haq, Mohammad Haris, Salman Ali Agha en Zahid Mehmood zullen worden vervangen door Asif Ali, Haider Ali, Iftikhar Ahmed en Usman Qadir.

“We hebben alleen wijzigingen aangebracht die nodig waren. Beide competities zijn belangrijk voor ons en daarom hebben we in overleg met de aanvoerder en de hoofdcoach onze beste beschikbare spelers gekozen”, aldus hoofdselector Muhammad Wasim.

“Hasan heeft een pauze gekregen van het internationale cricket en hij is vervangen door Naseem Shah. Hij is snel en kan een verdere impuls geven aan de snelle bowlingafdeling, die al bestaat uit Haris Rauf, Mohammad Wasim Jr, Shaheen Afridi en Shahnawaz Dahani. Naseem heeft geen internationale witte bal cricket gespeeld, maar hij heeft met de rode bal laten zien dat hij een aanvallende optie is met een goed tempo en gecontroleerde swing.

READ  Homohuwelijk mogelijk voor Nederlandse koninklijke familie: PM-Manila Bulletin

“Salman Ali Agha is teruggeroepen naar de ODI-kant nadat hij goed presteerde in de afgelopen twee Pakistan Cup-toernooien, met een gemiddelde van respectievelijk 40,33 en 48,8. Hij geeft Babar Azam ook een extra bowlingoptie.”

De ploeg vertrekt op 12 augustus naar Amsterdam. T20I-spelers voegen zich bij de selectie in Dubai voor de ACC T20 Asia Cup op 22 augustus.

Selecties:

Pakistaanse ploeg voor Nederlandse ODI’s – Babar Azam (kapitein), Shadab Khan (vice-kapitein), Abdullah Shafique, Fakhar Zaman, Haris Rauf, Imam-ul-Haq, Khushdil Shah, Mohammad Haris, Mohammad Nawaz, Mohammad Rizwan, Mohammad Wasim Jnr , Naseem Shah, Salman Ali Agha, Shaheen Afridi, Shahnawaz Dahani en Zahid Mehmood.

Pakistaanse selectie voor ACC T20 Asia Cup – Babar Azam (kapitein), Shadab Khan (vice-captain), Asif Ali, Fakhar Zaman, Haider Ali, Haris Rauf, Iftikhar Ahmed, Khushdil Shah, Mohammad Nawaz, Mohammad Rizwan, Mohammad Wasim Jnr, Naseem Shah, Shaheen Afridi, Shahnawaz Dahani en Usman Qadir.

Schema:

vs Nederland

ODI’s: 16, 18 en 21 aug (VOC Cricket Ground, Rotterdam).

ACC T20 Asia Cup in VAE: Groep A – India, Pakistan en kwalificatie (één van de VAE, Koeweit en Hong Kong om zich te kwalificeren); Groep B – Afghanistan, Bangladesh en Sri Lanka.