mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SuperyachtNews.com – Zakelijk – Heesen onder Nederlands eigendom


Het eigendom van Heesen is overgedragen aan een onafhankelijke Nederlandse Stichting

Als gevolg van de sanctie van een van Heesens UBO’s, de Russisch-Azerbeidzjaanse zakenman Vagit Alekperov, heeft de werf bekend gemaakt dat het nu 100 procent Nederlands is, zoals het vroeger was.

“Heesen Yachts maakt bekend dat het eigendom van haar bedrijf sinds gisteren weer 100 procent Nederlands is. Dankzij deze transactie, waarbij de aandelen in Heesen zijn overgedragen aan een onafhankelijke Nederlandse Stichting, blijft de werkgelegenheid zowel in Oss als in Winterswijk volledig behouden”, legt Heesen uit.

“Het bestuur van de Stichting bestaat uit Arthur Brouwer en Anjo Joldersma. Het doel van de Stichting is het waarborgen van de succesvolle toekomst van de werf en de continuïteit van werkgelegenheid voor hooggekwalificeerde medewerkers van Heesen Yachts.

“Het bedrijf is financieel gezond en winstgevend, en het management heeft tijdig actie ondernomen om de toekomst veilig te stellen. Nu het orderboek van Heesen Yachts vol is, kunnen haar medewerkers met hun gebruikelijke toewijding en inzet blijven werken aan het afwerken van de 13 jachten die momenteel in aanbouw zijn. Het verkoopteam kan nu vol vertrouwen samenwerken met nieuwe klanten om hun droomjacht te bouwen.”

Hoewel Heesen altijd heeft volgehouden dat Alekperov geen directe of indirecte invloed had op de bedrijfsvoering, wordt Vagit Alkeperov volgens The Superyacht Agency ook gecrediteerd voor de eigendom van de Galactica-reeks Heesen-schepen, waarvan sommige later zijn verkocht aan nieuwe eigenaren. Het gerucht gaat dat hij ook de eigenaar is van Heesen’s 80m Galactica, die in april van dit jaar zou worden afgeleverd, maar vooralsnog niet is afgeleverd.

READ  Nederlandse rechtbank veroordeelt Britten voor 'vulgair' vliegtuiggevecht

Volgens The Superyacht Agency heeft Heesen gemiddeld 3,4 superjachten per jaar opgeleverd. Daarentegen verwacht Heesen alleen al in 2022 zes superjachten op te leveren. Het valt echter nog te bezien hoe blootgesteld het bedrijf is aan het Russische eigendom van zijn projecten, op dit moment blijft er zeker een vraagteken over Galactica.

Profiellinks

Heesen Yachts

Heesen in Nederlands eigendom


Klik hier om deel uit te maken van de Superyacht Group-gemeenschap en sluit je aan bij onze missie om deze industrie voor iedereen toegankelijk en welvarend te maken voor de lange termijn. We bieden toegang tot het meest uitgebreide en langdurige archief van bedrijfskritieke informatie in de superjachtindustrie, evenals een uitgebreide, realtime superjachtvlootdatabase, voor slechts £ 10 per maand, omdat we One Industry with One Mission zijn. Registreer hier.