juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple heeft 5 5 miljoen boete gekregen van de Nederlandse Wachttoren voor zijn app store-betaalmogelijkheden

Apple heeft 5 5 miljoen boete gekregen van de Nederlandse Wachttoren voor zijn app store-betaalmogelijkheden

De Nederlandse consumentenwaakhond heeft Apple maandag een boete van vijf miljoen euro (ongeveer Rs 42 crore) opgelegd voor het niet toestaan ​​dat exploitanten van datingapps andere betalingsopties kiezen dan hun eigen Apple Pay-systeem in de Nederlandse App Store.

De Autoriteit Consument en Markt heeft Apple al gewaarschuwd dat het een boete van vijf miljoen euro (ongeveer Rs. 42 crore) per week zal opleggen. Kan de toegangsvoorwaarden tot de Nederlandse App Store niet wijzigen.

“In de App Store kunnen aanbieders van datingapps andere betaalmethoden gebruiken dan die van Apple”, zei Watchdog destijds.

Een Nederlandse rechter heeft Apple tot 15 januari de tijd gegeven om wijzigingen aan te brengen.

Apple zei vorige week dat het de nodige wijzigingen had aangebracht in de ACM, maar de inzending werd afgewezen en beboet.

Apple heeft “zijn voorwaarden niet aangepast, waardoor aanbieders van datingapps nog geen gebruik hebben kunnen maken van andere betaalmethoden”, zegt ACM maandag in een verklaring.

In november, na een juridisch geschil met Fortnight Creator Epic Games, werd Apple door een Amerikaanse federale rechtbank bevolen om de controle over zijn App Store-betalingsopties te vergemakkelijken, waarbij de iPhone-maker werd beschuldigd van het monopoliseren van zijn winkel voor digitale goederen of diensten.

De Amerikaanse rechter zei echter dat Epic niet had kunnen bewijzen dat er sprake was van een vertrouwensbreuk.

In november legde Italië zowel Amazon als Apple een boete op van 200 miljoen euro (ongeveer Rs. 1.690 crore) omdat het zowel officiële als niet-officiële wederverkopers van Apple- en Beats-producten ervan weerhield Amazon.it te gebruiken.

READ  Hoe ICAI ideeën laat vliegen in het Nederlandse AI startup-ecosysteem

Apple reageerde maandag niet direct op een verzoek om commentaar.