oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

1912 Dutch Colonial Revival in Gresham te koop voor $ 1.450.000

Gresham was een jonge stad en voornamelijk landbouwgrond aan het begin van de 20e eeuw, toen twee gebroeders Honey naast elkaar gelegen woningen kochten in de wijk Easthill. Beide landgoederen hebben meer dan een eeuw van veranderingen overleefd en één pand staat te koop: een twee verdiepingen Dutch Colonial Revival-huis op een terrein van 1,66 hectare.

De vraagprijs voor 703 NW Wallula Ave. is $ 1.450.000.

De woning heeft raamlinten onder een “Hollands” of schuurachtig zadeldak, waarin door een ondiepe en een steilere dakhelling ruimte ontstaat voor een extra verdieping. Bouwers Jake Metzger en Fred Fieldhouse voltooiden de bouw in 1912.

Veel originele interieurkenmerken zijn bewaard gebleven, dankzij een reeks oude eigenaren die het klassieke ontwerp tijdens zorgvuldige modernisering hebben behouden.

De eerste eigenaren, zakenman George Franklin Honey en zijn vrouw, Muriel (“Joy”) Drake Honey, woonden daar tot hij stierf in 1953 op 92-jarige leeftijd. De laatste twee eigenaren waren leden van de familie die begon Boyd’s koffie in 1912hetzelfde jaar dat het huis klaar was.

Het pand is een van de grootste en vroegste landgoederen in de buurt, zeggen stadshistorici van Gresham.

Naast de deur is het William Frederick Honey House uit 1906, dat de stad Gresham beschouwt als een historisch en cultureel monument. William (“Fred”), jongere broer George en drie zussen werden geboren in Oshawa, Ontario, tussen 1859 en 1873, voordat de familie Honey in 1880 naar North Dakota verhuisde en vervolgens naar de omgeving van Portland.

De twee huizen van de familie Honey in Gresham belichamen “de bloeiende vastgoedmarkt van de jaren 1900 die boeren aantrok om in de stad te wonen”, zeggen stadshistorici.

READ  De Nederlandse overheid, die haar klimaatdoelen heeft gemist, moet snel handelen

De voordeur opent naar een vestibule en een andere deur leidt naar de formele foyer en hal met dambord zwart-witte vloertegel.Boone broers

De voordeur van het huis dat te koop staat, komt uit op een vestibule en een andere deur leidt naar de foyer en hal met dambord zwart-witte vloertegel. Zakdeuren kunnen worden gesloten om de woonkamer aan de linkerkant te verbergen, of de eetkamer, met beschotpanelen, een ingebouwde servieskast en cassetteplafond, aan de rechterkant.

Er zijn vijf slaapkamers, 3,5 badkamers en 5.476 vierkante meter aan leefruimte.

De extra grote garage voor twee auto’s heeft een werkplaats en het tweede niveau heeft een afgewerkte ruimte die kan worden gebruikt als muziek- of kunststudio of kantoor, zegt de makelaar. Marisa Swenson van Woon Vastgoed.

Er is een ronde oprijlaan aan de voorkant van het huis en een lang terras met uitzicht op het gazon, een zithoek rond een vuurplaats en moestuinen aan de achterkant. Landschapsarchitectuur omvat ook een vijver in Engelse stijl en bloembedden.

De volgende eigenaar van het architectonisch belangrijke huis? “Dit is voor iemand die op zoek is naar een privé- en omheind pand in landgoedstijl, op slechts enkele minuten van winkelvoorzieningen, de luchthaven, het stadscentrum, de Gorge en Mount Hood”, zegt Swenson.

— Janet Eastman| 503-294-4072

[email protected] | @janeteastman

Onze journalistiek heeft uw steun nodig. Word vandaag nog abonnee op OregonLive.com/subscribe.

Lees meer over residentieel onroerend goed in Oregon

Nieuwe moderne boerderij in West Linn te koop voor $ 2,2 miljoen met forelvijver

Bishop’s Close en zijn Elk Rock Garden te koop voor $ 4,5 miljoen

READ  Royal Dutch Shell Plc is van plan de single-share tax te vereenvoudigen en het beheer naar Londen over te dragen

‘Goonies’ huis te koop in Astoria; kijk hoe de favoriet van de fans er nu uitziet

Een ADU toevoegen? Dit is wat u moet weten

Wat kunt u in de omgeving van Portland kopen tegen de gemiddelde verkoopprijs van een huis?

Gemiddelde hypotheekrente springt naar 7,08%: zo laag was het een jaar geleden

Zie hoe de huizenprijzen in de top 10 provincies van Oregon in een jaar tijd zijn gestegen en gedaald

Kaart laat zien hoe de huizenprijzen in Oregon sterk verschillen per provincie