april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse voetbalbond veroordeelt Rusland maar boycot wedstrijden niet

Foto: Niels Pluto

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft in een verklaring de aanval op Oekraïne veroordeeld, maar heeft Polen en andere EU-landen niet gevolgd door te zeggen dat Oranje niet tegen Rusland zal spelen.

Wereldvoetbalbond FIFA zei zondag dat wedstrijden die gepland staan ​​in Rusland nu op neutraal terrein zullen plaatsvinden zonder supporters en de UEFA heeft de Champions League-finale verplaatst van Sint-Petersburg naar het Stade de France-stadion in Saint-Denis, net ten noorden van Parijs .

Het Nederlands damesteam zit deze zomer in een poule met Zwitserland, Zweden en Rusland op het EK in Engeland en op 13 juli staat de wedstrijd tegen Rusland op het programma.

Zo’n 88% van de mensen die deelnamen aan een NOS-enquête op Instagram zei dat Oranje de wedstrijd zou moeten boycotten.

Het Nederlandse basketbalteam ging donderdag door met de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland, ondanks de inval in Oekraïne, maar annuleerde de terugwedstrijd in Almere die voor zondag op het programma stond.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is 14 jaar gratis geweest, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

READ  Nederlands trio drijft de boodschap van vrouwenkracht naar huis Bengaluru Nieuws

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.