april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zou Dutch Brothers de volgende Starbucks kunnen zijn?

Zou Dutch Brothers de volgende Starbucks kunnen zijn?

Het was geen leuke tijd Nederlandse Broeders (BROS 1,85%) Partners. Sinds de piek in november 2021 is het aandeel met 62% gedaald terwijl het probeert zijn positie te herwinnen. De aanvankelijke opwinding rond deze groeirol is misschien wat geluwd.

Maar die prijs-prestatie heeft sommige Dutch Brothers niet afgeschrikt Bullish voorstanders Vanuit de hoop dat het de volgende zou kunnen zijn Starbucks. Is dit überhaupt een mogelijke uitkomst? Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Opgewonden door snelle groei

Dutch Brothers maakte de financiële resultaten voor 2023 bekend en het is niet verwonderlijk dat de groei de aandacht trok. 31% omzetstijging vanaf 2022. Het opende ook netto 160 nieuwe winkels in de periode van twaalf maanden, wat het totaal op 831 brengt. Dankzij haar klanten is het bedrijf sterk aanwezig in de westelijke en zuidelijke regio's van de Verenigde Staten. vanwege de aanpasbare dranken en toegankelijke winkelformaten.

Het management ziet een enorm potentieel voor de komende jaren. Ze hebben er vertrouwen in dat Dutch Brothers op één dag 4.000 locaties kan openen. Dit zou zich vertalen in een bijna vijfvoudige uitbreiding van de huidige footprint. Uiteraard zijn de rendementen op dit niveau astronomisch.

Hoewel het logisch is dat een bedrijf als dit in volle expansie agressief investeert in groeimogelijkheden, is er iets waar beleggers over moeten worden aangemoedigd. Dutch Bros maakte bekend dat het probleem was opgelost Netto inkomen $50 miljoen in 2023, een grote sprong ten opzichte van de $25 miljoen van vorig jaar.

Wall Street-analisten verwachten dat de winstcijfers zullen verbeteren. Consensusschattingen pleiten ervoor dat de aangepaste winst per aandeel de komende drie jaar met een samengesteld jaarlijks percentage van 21% zal groeien.

READ  De slopende hoofdpijn dwingt de Nederlandse boogschutter op 26-jarige leeftijd met pensioen te gaan

Aandelen worden nu verhandeld tegen 1,9 keer de prijs (P/S). Dit is aanzienlijk lager dan twee jaar geleden. En dat betekent een korting op de koers-winstverhouding van Starbucks van 2,9. Als Dutch Brothers zijn plan met succes uitvoert, zal de waardering waarschijnlijk een impuls krijgen.

Niet te verwarren met leider

Met 38.587 winkels verspreid over de hele wereld verwacht Starbucks voor het fiscale jaar 2023 (eindigend op 1 oktober) een omzet van $36 miljard. Alleen al in de VS heeft het bedrijf 16.466 locaties en genereerde het in het laatste fiscale kwartaal een omzet van $6,6 miljard. Hij is de dominante leider in de detailhandel Notenwater beroep.

Als gevolg hiervan ben ik er niet zeker van dat Dutch Bros. ooit Starbucks kan worden. Daarvoor zouden de omzet en het aantal winkels respectievelijk 26 en 20 keer moeten stijgen. Het is een enorme opgave.

Het veiligstellen van de concurrentiepositie van Starbucks is het ongelooflijk krachtige merk, dat zijn belangrijkste troef is. Economische gracht. Volgens Interbrand is dit immateriële bezit alleen al 15 miljard dollar waard, waardoor het een van de meest waardevolle ter wereld is. Hierdoor kan Starbucks premiumprijzen vragen voor zijn producten, terwijl het de klantenloyaliteit en herhaalaankopen stimuleert.

Ondanks zijn omvang zit Starbucks niet stil, want het heeft zijn eigen uitbreidingsplannen. Leidinggevenden hopen op de lange termijn 20.000 winkels in de VS te openen. Dat omvat de introductie van wat het management ‘speciaal gedefinieerde winkels’ noemt, inclusief drive-thru- en bezorgkleding.

Dat betekent dat Dutch Bros. in haar zoektocht naar groei ongetwijfeld gedwongen zal worden rechtstreeks met Starbucks te concurreren om eersteklas vastgoed. Nu Starbucks over de financiële middelen, marketingvaardigheden en een geweldige digitale basis beschikt, lijkt dit een lastige taak.

READ  Dr. Jitendra benadrukt Indo-Nederlandse samenwerking op het gebied van gezondheid en landbouw

Door de snelle groei krijgt Dutch Brothers veel aandacht. Maar beleggers moeten de verwachtingen serieus temperen als ze denken dat de kleine koffiehuisketen ooit het niveau van Starbucks zou kunnen bereiken.

Neil Patel heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. The Motley Fool heeft berichten en beveelt Starbucks aan. The Motley Fool heeft een openbaarmakingsbeleid.