april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Individuele investeerders bezitten 20% van de aandelen van Dutch Lady Milk Industries Berhad (KLSE:DLADY), maar particuliere bedrijven controleren 52% van het bedrijf.

Individuele investeerders bezitten 20% van de aandelen van Dutch Lady Milk Industries Berhad (KLSE:DLADY), maar particuliere bedrijven controleren 52% van het bedrijf.

Belangrijk inzicht

Als je wilt weten wie werkelijk de zeggenschap heeft over Dutch Lady Milk Industries Berhad (KLSE:VOOR), moet u kijken naar de samenstelling van het aandelenregister. De groep die het grootste deel van de taart in handen heeft, bestaat uit particuliere bedrijven met 52% eigendom. Dit betekent dat de groep meer zal profiteren als de aandelen stijgen (of meer zal verliezen als ze dalen).

Individuele investeerders vormen daarentegen 20% van de aandeelhouders van het bedrijf.

In het onderstaande diagram zoomen we in op de verschillende eigendomsgroepen van het Nederlandse Lady Milk Industries Berhad.

Bekijk onze recente analyse van Dutch Lady Milk Industries Berhad

Schending van eigendom

Schending van eigendom

Wat zegt bedrijfseigendom over Dutch Lady Milk Industries Berhad?

Institutionele beleggers vergelijken doorgaans hun eigen rendement met het rendement van een algemeen gevolgde index. Daarom overwegen ze over het algemeen grotere bedrijven te kopen die zijn opgenomen in de relevante benchmarkindex.

Dutch Lady Milk Industries Berhad heeft al bedrijven in het aandelenregister staan. Sterker nog, ze hebben een respectabel belang in het bedrijf. Dit geeft aan dat analisten die voor die bedrijven werken naar de aandelen kijken en dat ze het leuk vinden. Maar net als iedereen kunnen ze het mis hebben. Als veel bedrijven tegelijkertijd hun kijk op een aandeel veranderen, zie je de aandelenkoers snel dalen. Het is dus de moeite waard om hieronder naar de winstgeschiedenis van Dutch Lady Milk Industries Berhad te kijken. Natuurlijk doet de toekomst er echt toe.

Omzet en omzetgroeiOmzet en omzetgroei

Omzet en omzetgroei

Wij merken op dat hedgefondsen geen betekenisvolle beleggingen hebben in Dutch Lady Milk Industries Berhad. De grootste aandeelhouder van het bedrijf is Zuivelcoöperatie Frieslandcampina UA, met een belang van 51%. Dit betekent dat zij een grote invloed hebben op de toekomst van het bedrijf, ook al hebben zij daar geen directe controle over. Ondertussen bezitten de tweede en derde grootste aandeelhouders respectievelijk 8,5% en 7,2% van de uitstaande aandelen.

READ  Dutch Brothers leider in beursgang: 'Beyond My Wildest Dreams' | Eigen nieuws

Onderzoek naar bedrijfseigendom is een uitstekende manier om de verwachte prestaties van aandelen te meten en te filteren. Hetzelfde kan worden bereikt door de sentimenten van analisten te bestuderen. Er is enige aandacht van analisten voor het aandeel, maar dit zal in de loop van de tijd bekender worden.

Intern eigendom van de Nederlandse Lady Milk Industries Berhad

De definitie van bedrijfsinsiders is subjectief en verschilt per rechtsgebied. Onze gegevens weerspiegelen individuele insiders en omvatten op zijn minst groepsleden. Het bedrijfsmanagement leidt het bedrijf, maar de CEO is verantwoordelijk voor het feit of hij of zij al dan niet lid is van de raad van bestuur.

Intern eigenaarschap is positief als het aangeeft dat het leiderschap denkt als de echte eigenaren van de organisatie. Een hoog insider-eigendom kan echter enorme macht geven aan een kleine groep binnen de organisatie. Dit kan in sommige situaties contraproductief zijn.

Uit onze meest recente gegevens blijkt dat insiders enkele aandelen in het Nederlandse Lady Milk Industries Berhad bezitten. Het heeft een marktkapitalisatie van slechts RM1,5 miljard, en insiders houden voor RM46 miljoen aan aandelen op hun eigen naam. Sommigen zouden zeggen dat dit wijst op een afstemming van belangen tussen aandeelhouders en het bestuur. Maar het kan de moeite waard zijn om te controleren Als die insiders verkocht hebben.

Gemeenschappelijk publiek recht

Het grote publiek, meestal individuele beleggers, bezit 20% van de aandelen in Dutch Lady Milk Industries Berhad. Hoewel dit team niet de touwtjes in handen heeft, kan het wel een reële impact hebben op de manier waarop het bedrijf functioneert.

READ  Nederlanders sturen Patriot Air Defense Unit naar Litouwen

Eigendom van particuliere ondernemingen

Het lijkt erop dat 52% van de aandelen van Dutch Lady Milk Industries Berhad in privébezit is. Particuliere ondernemingen kunnen verbonden partijen zijn. Soms tonen individuen interesse in een overheidsbedrijf door eigenaar te zijn van een privébedrijf, in plaats van op eigen kracht. Hoewel het moeilijk is om algemene conclusies te trekken, is het de moeite waard om het te vermelden als een gebied voor verder onderzoek.

Volgende stappen:

Ik vind het heel interessant om te zien wie precies eigenaar is van een bedrijf. Maar om echt inzicht te krijgen, moeten we ook andere informatie in ogenschouw nemen. Weet dat Dutch Lady Milk Industries Berhad laat zien Twee waarschuwingssignalen in onze beleggingsanalyse En één ervan is serieus…

Als je net als ik bent, vraag je je misschien af ​​of dit bedrijf zal groeien of krimpen. Gelukkig kun je dit controleren Dit gratis rapport toont analistenvoorspellingen voor de toekomst.

Let op: De cijfers in dit artikel zijn berekend op basis van gegevens van de afgelopen twaalf maanden, wat betrekking heeft op de periode van twaalf maanden eindigend op de laatste dag van de maand waarin de jaarrekening wordt gedateerd. Dit komt mogelijk niet overeen met de cijfers uit het volledige jaarverslag.

Heeft u een reactie op dit artikel? Bezorgd over de inhoud? Blijf in contact Direct bij ons. U kunt ook een e-mail sturen naar het redactieteam (at) Simplywallst.com.

Dit artikel van Simply Wall St is generiek. We geven alleen commentaar op basis van historische gegevens en voorspellingen van analisten met behulp van een onbevooroordeelde methodologie en onze artikelen vormen geen financieel advies. Het is geen aanbeveling om aandelen te kopen of verkopen en houdt geen rekening met uw doelstellingen of uw financiële situatie. Wij streven ernaar u gerichte analyses op de lange termijn te bieden, gebaseerd op fundamentele gegevens. Houd er rekening mee dat onze analyse geen rekening houdt met recente prijsgevoelige bedrijfsaankondigingen of kwaliteitsinhoud. Val St heeft geen positie in een van de genoemde aandelen.

READ  Nederlandse Track and Field Squad registreert 14 USDFCCA Education Honours