april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Charlie XCX roept terug naar de jaren 2000 met 'Van Touch'

Charlie XCX roept terug naar de jaren 2000 met 'Van Touch'

Vers van een boilerroom-optreden dat duizenden mensen bij Fomo achterliet, ontketent Charli XCX clubhedonisme op de massa met zijn nieuwe single 'Van Dutch', een terugkeer naar de stijl en sleaze van de jaren 2000.

De nieuwe single markeert een terugkeer naar Charli's roots, die zijn carrière in de jaren 2000 begon met het uploaden van dansmuziekdemo's naar MySpace en het spelen van sets op illegale raves. Nu wijst ze de felroze pop en commerciële aantrekkingskracht van 'Speed ​​Drive' af ongeluk Om dat tijdperk te herinneren, het hoogtepunt van zijn namen.

Gemodelleerd naar Padrix' 'Yeah Yeah', combineert Charlie narcistische ontkenningen met slingerende synths en beukende beats. Het is een nummer dat kelderclubs nog jaren zal vullen en zelfs de minst waarschijnlijke dansers uit de rookruimte en onder de lampen zal trekken.

Terwijl de lelijke soundscape haar omringt, zingt Charlie van jaloezie en woede, allemaal op haar gericht. 'Het is duidelijk dat ik je nummer één ben', herhaalt ze het hele nummer door, en het is moeilijk om haar ijdelheid niet te valideren. Niemand anders heeft pop opnieuw uitgevonden zoals zij.

Het nummer grijpt terug op het popcultuurlandschap van twintig jaar geleden en grijpt terug op het idee om het sonische beeld van klaptelefoons en Paris Hilton, het ‘It Girl’ en het Tik Tok-tijdperk te verwerpen. Het is een volkslied voor de eyeliner van gisteravond en de kater van vanochtend, met kromtrekkende synths die ervoor zorgen dat laatstgenoemde spijt krijgt.

READ  Fintech FINOM viert toetreding tot Nederlandse markt, werkt samen met VISA

De sleazyheid uit de jaren 2000 wordt alleen maar versterkt door de videoclip van de single, waarin Charles de Gaulle te zien is als een oogrollende, zonnebril-gooiende, paparazzi-ontwijkende Charlie die door een luchthaven rent. Ze knikt en spuugt naar de camera voordat ze een kus uitblaast. Ze houdt van de aandacht maar toont minachting.

'Van Touch' biedt de eerste blik op Charlie's zesde studioplaat Pratt Deze zomer verschijnt het album en het ziet er nu al naar uit dat de plaat zijn naam eer aan zal doen. Bekijk de muziekvideo hieronder.

gerelateerde onderwerpen