juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zorgverzekeringen: wat verandert er in 2022?

Zorgverzekeringen: wat verandert er in 2022?

Foto: Depositphotos.com

Het kabinet verwacht dat de zorgpremies volgend jaar met zo’n € 2,75 per maand stijgen. Dus wat moet je weten?

De regering verwacht wat de prijs van een ziektekostenverzekering zal zijn wanneer ze de uitgavenplannen voor volgend jaar op de derde dinsdag van september van elk jaar publiceert.

Dit jaar voorspelt het kabinet dat het gaat stijgen naar 2,75 euro per maand, met een gemiddelde premie van rond de 121,25 per maand. Dit cijfer is gebaseerd op schattingen van de gezondheidskosten en andere schattingen.

Zorgverzekeraars beginnen vanaf oktober met het vaststellen van hun nieuwe premies als ze wijzigingen in het basispakket van de overheid doorvoeren. Ze moeten allemaal hun nieuwe tarieven voor 13 november vrijgeven.

Keuze

Hoewel de zorgverzekeringsmarkt wordt gedomineerd door een aantal geweldige spelers, zijn er tientallen verschillende labels en polissen om uit te kiezen. aub controleren Zorgverzekering vergelijken Met een website als Zorgkiezer.nl krijg je een idee van het aanbod.

DSW geeft als eerste zorgverzekeraar jaarlijks de premie voor 2022 uit en verhoogt de maandpremie voor de basispolis van € 3,25 naar € 127,75, conform de prognose van het kabinet.

Verzekeringnemers kunnen overstappen naar een zorgverzekeraar. De overheid bepaalt de vormgeving van het basisbeleid, maar zorgverzekeraars moeten concurreren op prijs en voorwaarden, zoals de vrije keuze van zorgaanbieder.

En dan Wijziging zorgverzekering in 2022?

Helpt herstellen van het coronavirus
Extra hulp aan mensen met ernstige klachten en beperkingen na de besmetting met het coronavirus duurt tot 2022 en wordt volledig vergoed via een basisverzekering. Aanvullende fysiotherapie, dieetadvisering en andere behandelingen moeten door uw arts worden voorgeschreven om in aanmerking te komen.

READ  De Nederlandse ambassadeur zegt dat Twitter een storm veroorzaakte en niet durfde te fietsen in Londen

Aanvullende tests op prestaties
Zorginstituut Zorginstituut Nederland gaat de behandelingsmonitoring opvoeren om beter te kunnen beoordelen wat wel en niet werkt. Lukt de behandeling niet, dan wordt deze uit het basispakket van de zorgverzekering gehaald.

Actie tegen migraine
De gezondheidsdienst heeft de regering geadviseerd om drie nieuwe geneesmiddelen op basis van eiwitremmers (CGRP) toe te voegen aan het basispakket om migraine te voorkomen, hoewel er strikte richtlijnen zijn om in aanmerking te komen. U zou bijvoorbeeld minstens 15 dagen per maand hoofdpijn moeten hebben, waarvan acht enkele hoofdpijn.

Dure medicijnen
Het Zorginstituut gaat evalueren of het medicijn voor de behandeling van SMA, een zeldzame spierziekte, in het basispakket moet worden opgenomen. Zolgensma kost 1,9 miljoen euro per jaar en zal pas worden toegevoegd als de prijzen dalen, aldus ambtenaren. De onderhandelingen zijn momenteel aan de gang.

DNA-tests voor de tumor zijn onbekend
Mensen met vergevorderde kanker maar die geen bekende primaire tumor hebben, krijgen niet altijd de juiste behandeling omdat hun type kanker niet duidelijk is. De kosten van DNA-onderzoek bij kanker om de primaire tumor te diagnosticeren, worden nu gedekt door de basisverzekering.

Geen wijziging eigen risico
Het grootste nieuws voor de meesten van ons is dat er voor het zesde jaar op rij geen verandering zal zijn in de persoonlijke risicobetaling op 385. Parlementsleden drongen er bij de regering op aan om de tarieven te verlagen – zonder actie zou het zijn gestegen tot bijna 400 en de kosten hebben verhoogd.

Als u een laag inkomen heeft, wordt de uitkering van de zorgverzekering met 3 euro per maand verhoogd om de verwachte premiestijging te compenseren.

READ  Nederland gaat vier nieuwe onderzeeërs bestellen bij Franse scheepsbouwer

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben wij onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je niet voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.