mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Perez wint tweede DP World Tour-titel na dramatische play-off Dutch Open

De nummer één van de wereld, Scottie Scheffler, bleef gelijk voor de leiding na zijn tweede opeenvolgende bogey-vrije ronde in de Charles Schwab Challenge, met één slag beter dan zijn 66 ​​van donderdag om negen onder te zitten.

Scheffler’s 65 was één schot van de ronde van de dag, en hij deed het met back-to-back birdies op hole één en twee, voordat hij ook winst maakte op 10, 12 en 17 in de achterste negen.

Collega ronde één leider Beau Hossler evenaarde Scheffler opnieuw – maar na twee adelaars op par-fours in zijn eerste ronde, deed hij het deze keer op een veel traditionelere manier, ook zonder bogey met vijf birdies.

Scott Stallings, een van de twee spelers die vrijdag de beste score van 64 scoorde, voegde zich bij dat paar bovenaan het klassement, samen met de Nieuw-Zeelander Danny Lee, die verbeterde naar een voorsprong van zes na een 73 op donderdag.

In een gesprek met Golf Channel nadat hij van de 18e green was gestapt, zei Scheffler dat de verbeteringen die hij dit seizoen heeft aangebracht hun vruchten afwerpen na traditioneel worstelen bij Colonial Country Club.

“Ik heb heel hard gewerkt, gewoon veel verschillende shots voor mezelf gemaakt”, zei hij.

“Deze golfbaan draait veel om het approachspel, en in het begin paste het niet bij mijn oog, maar ik heb mijn ijzerspel echt veranderd en verbeterd en veel verschillende slagen voor mezelf gemaakt, en het ziet eruit als de harde het werk werpt hier zijn vruchten af.

“Ik denk dat ik het leuk vind als de omstandigheden echt moeilijk zijn, ik heb liever dat het heel moeilijk is dan heel gemakkelijk.

READ  De Nederlandse overheid heeft geen inzicht in de blootstelling van omwonenden aan chemicaliën: Gezondheidsraad

“Ik heb het gevoel dat het een van die dingen is waar je, als je echt goed golf speelt, jezelf een beetje kunt uitbreiden, dus ik heb zin in de uitdagingen van dit weekend.”

Patrick Reed zat één slag terug van de leiding, alleen op acht onder na zijn tweede 66 van de week, met landgenoten Pat Perez en Chris Kirk die de top vijf rondden op zeven onder.

Vervolgens kwam een ​​groep van vijf man op zes onder, bestaande uit de Amerikanen Max McGreevy, Harold Warner III en Davis Riley, met de Australiër Cam Davis en de Noor Viktor Hovland.

Pre-toernooi favorieten Jordan Spieth, Webb Simpson en John Huh stonden op vijf onder, terwijl Mito Pereira de blokkade kopte op vier onder, nog steeds in de mix na zijn capitulatie op het US PGA Championship afgelopen weekend.

Max Homa eindigde drie slagen binnen de snijlijn op twee onder, terwijl Tony Finau en Rickie Fowler op één onder waren en Im Sung-jae één binnen de lijn op gelijke par.

Collin Morikawa en Talor Gooch behaalden het weekend op het nummer en eindigden op één over, terwijl de play-offparing van het US PGA Championship van Will Zalatoris en Justin Thomas beide op drie over waren, deze keer uit de jacht.