april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We moeten ons snel aanpassen aan Nederlandse tegenstanders

Sport


Shai Hope

West Indies One-Day International (ODI) vice-kapitein Shai Hope gelooft dat het succes van hun eerste tour door Nederland zal komen als het team zich snel aanpast aan de nieuwe omgeving en tegengestelde speelstijl.

West-Indië begint dinsdag aan een ODI-serie van drie wedstrijden tegen het Nederlandse team op VRA Cricket Ground, Amst twaalf. Deze tour is de allereerste ODI-serie tussen de twee teams.

Bovendien ondergaat Nicholas Pooran’s van Trinidad en Tobago, de voormalige vice-aanvoerder van het team, zijn eerste competitieve test als ODI-aanvoerder nadat de jarenlange schipper Kieron Pollard in april met pensioen ging uit het internationale cricket.

Tegen onbekende tegenstanders zei Hope: “We hebben niet veel cricketwedstrijden tegen hen gespeeld. Het zal voor de meesten van ons vrij nieuw zijn. We moeten het in die zin op het gehoor spelen omdat we fysiek niet al te vaak tegen ze hebben gespeeld.

“We gaan gewoon de technologie gebruiken die we hebben. (We zullen) kijken naar beeldmateriaal (video) om te zien wat de beste plannen zijn om tegen hen te formuleren. Het gaat erom dat we die vakjes proberen aan te vinken zodra we er vroeg of laat bovenop kunnen komen.”

Hope zei dat de voorbereidingen goed zijn verlopen, hoewel acclimatiseren aan het koude weer voor sommige spelers een beetje uitdagend was.

READ  Sonos betaalt $ 100 miljoen voor Nederlands audiocomponentenbedrijf

Hij voegde eraan toe dat er niet één centraal plan is om een ​​concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van Nederland en dat de kastanjebruine eenheid op de speeldag snel de sterke en zwakke punten van hun tegenstanders moet beoordelen.

“Ik ben een sterke gelovige en speel de situatie. Ik zou niet zeggen dat we in een bepaalde innings op een bepaalde manier moeten spelen. Het gaat er in de eerste plaats om de omstandigheden snel in te schatten en te zien wat de oppositie op je afvuurt.

“Zoek vervolgens de beste manier om punten te scoren. Het gaat erom te proberen het beste plan te vinden en wat op die specifieke dag zou werken. Want elke dag kan er iets anders zijn. Het gaat erom je snel aan te passen en de beste te vinden om punten te scoren’, aldus Hope.

Zowel Pooran als Hope zijn wicketkeeper / batsmen en het is niet bevestigd wie de handschoenen zal dragen voor de openings-ODI.

Over het delen van het leiderschap met de nieuw benoemde kapitein, voegde Hope eraan toe: “We zouden moeten zien hoe het in de loop van de tijd werkt. De manier waarop het hier werkt, is dat we de neiging hebben om ideeën te delen, of het nu van de man is die nu in het team komt of iemand die 200 wedstrijden op zijn naam heeft staan.

“We denken dat als je ideeën hebt die het team kunnen helpen, je die altijd met onze collega’s moet delen. Het gaat erom die balans te vinden. Die communicatie hebben we altijd gehad vanaf het moment dat we allemaal samen begonnen te spelen.”

READ  Brief: Er zijn lessen voor Britse spaarders in de Nederlandse ervaring

Hij sloot af: “Ik geloof echt dat we het personeel hebben om de klus te klaren. Iedereen is uiteraard bereid om te veranderen of aan te passen aan verschillende situaties voor wat het team nodig heeft. ”

WI team vs Nederland

Nicholas Pooran (kapitein), Shai Hope (vice-kapitein), Nkrumah Bonner, Shamarh Brooks, Keacy Carty, Akeal Hosein, Alzarri Joseph, Brandon King, Shermon Lewis, Kyle Mayers, Anderson Phillip, Rovman Powell, Jayden Seales, Romario Shep Hayden Walsh Jr.

WI ODI Series vs Nederland op VRA Cricket Ground, Amst Twaalf:

31 mei: 1e ODI

2 juni: 2e ODI

4 juni: 3e ODI