september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verslag: Ryan Gravenberch van Bayern München opgeroepen voor Nederlands elftal voor duel met België

Nadat hij oorspronkelijk niet in de selectie van het Nederlands Elftal zat voor hun tweetal wedstrijden tegen Polen en België, is Ryan Gravenberch van Bayern München opgeroepen voor de selectie voor de wedstrijd tegen België, per @iMiaSanMia. Louis van Gaal heeft de Bayern-middenvelder opgeroepen omdat hij zowel Frenkie de Jong als Teun Koopmeiners al kwijt is sinds de interlandbreak is begonnen.

Zowel De Jong als Koopmeiners kwamen er geblesseerd uit tijdens hun 2-0 overwinning op Polen in Warschau, wat twee enorme missers zal zijn voor Van Gaal als zijn ploeg de toppositie in UEFA Nations League-groep A4 wil afsluiten. Ze staan ​​al bovenaan in de groep met een totaal van 13 punten, en België, hun volgende tegenstander, staat drie punten achter hen, nadat ze Wales met 2-1 hebben verslagen. Nederland heeft een doelsaldo van 7 tegen de 4 van België, dus hun match-up zou Nederland alleen naar de tweede plek in de groep zien dalen als ze met meer dan drie doelpunten verliezen.

Voor Gravenberch is dit een fantastische kans om even een kijkje te nemen voordat Van Gaal zijn selectie voor het WK in Qatar definitief moet maken. Mede-Bayern-landgenoot Matthijs de Ligt zit momenteel ook in de Nederlandse ploeg, hoewel hij een ongebruikte sub was in de overwinning op Polen. Gravenberch miste de selectie in de reeks wedstrijden van juni vanwege een enkelblessure, maar hij was vorig jaar wel betrokken bij de selectie voor hun WK-kwalificaties en hun Euro 2020-campagne.

Als Gravenberch zijn opwachting maakt in de wedstrijd tegen België, zou dat zijn elfde optreden voor de nationale selectie worden. Hoewel zijn vooruitzichten voor het maken van de definitieve selectie voor Qatar misschien klein zijn, is dit een goede kans voor hem, vooral gezien het feit dat hij tot nu toe niet zoveel minuten krijgt als hij had gehoopt bij Bayern onder Julian Nagelsmann.

READ  Mike Copeland: Dutch Brothers Coffee ter vervanging van Long John Silvers; Phoenix, kansen in de stad; Externe economie | Lokaal bedrijfsnieuws