mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Michael Smith verslaat Danny Noppert en wint Nederlands Kampioenschap Darts | Darten Nieuws

Michael Smith versloeg onder meer Damon Heta, Mervyn King en Andrew Gilding op weg naar de finale, waar hij Danny Noppert versloeg in een thriller als vervolg op de Premier League-overwinning van donderdagavond.

Laatst bijgewerkt: 29/05/22 23:10 uur

Smith viert zijn Dutch Darts Championship triomf

Michael Smith claimde zijn eerste PDC European Tour-titel in vijf jaar met een sensationeel succes in het Jack’s Dutch Darts Championship op zondag in Zwolle, door Danny Noppert met 8-7 te verslaan in een schitterende finale.

Smiths meest recente van vier eerdere European Tour-titels waren behaald tijdens de Gibraltar Darts Trophy 2017, maar hij won de hoofdprijs van £ 25.000 in de IJsselhallen om een ​​geweldige maand af te sluiten.

Smith had eerder in mei back-to-back Players Championship-evenementen gewonnen en claimde de overwinning in Newcastle om het Premier League-seizoen op donderdag af te sluiten.

Hij handhaafde die vorm met een reeks verbluffende vertoningen in Zwolle om een ​​vijfde European Tour-titel in zijn carrière te behalen – hoewel hij in de beslissingsfase helemaal door Noppert drong, in een herkansing van de UK Open-finale van maart.

De eerste vier legs van het paradepaardje van zondag werden gedeeld voordat Smith, geholpen door zes perfecte darts, de worp brak om een ​​4-2 band te openen.

Noppert eindigde met 128 op de stier om terug te breken, voordat het paar legs van 11 en 12 darts ruilde in een verbluffende periode van vijf benen, waardoor Smith met 7-6 voorstond.

Nederlands Kampioenschap Darts 2022

Kwartfinales Danny Noppert 6-5 Boris Krcmar
Callan Rydz 6-3 Simon Whitlock
Andrew Vergulden 6-3 Dirk van Duijvenbode
Michael Smith 6-4 Mervyn King
Halve finale Danny Noppert 7-2 Callan Rydz
Michael Smith 7-4 Andrew Gilding
Laatste Michael Smith 8-7 Danny Noppert

Een misser op de top voor de titel stelde Noppert in staat om dubbel twee te scoren om een ​​shoot-out op één been te forceren, maar Smith was als eerste aan de finish en checkte 104 uit voor glorie.

“Het is vijf jaar geleden en ik heb eindelijk nummer vijf op de European Tour”, zei een opgeluchte Smith.

“Het sluit een heel goede week af, met [winning in] de Premier League, en toen ik hier kwam, speelde ik een aantal echt goede dingen.

“Ik heb uiteindelijk mijn zenuwen kunnen bedwingen met die 104, dus ik ben dolgelukkig. Toen ik voor die 104 gooide, dacht ik dat hij de 132 zou bekijken, dus je moet gaan, dus gelukkig ging het in.

“Ik vlieg morgen naar New York en in het weekend is het de US Masters, dus dat is de volgende die ik nu wil winnen.”

Smith bezegelde zijn zwaarbevochten 7-4 overwinning in de halve finale op Andrew Gilding met een uitstekende 142 check-out, nadat hij eerder Mervyn King had verslagen in de kwartfinales, en hij nam een ​​gemiddelde van 111 in een uitstekende derde ronde nederlaag van Damon Heta om de laatste actiedag.

Noppert begon de actie van zondag met een nipte 6-5 comeback-overwinning op wereldkampioen Peter Wright, waarbij hij 126 uitschakelde om een ​​beslisser af te dwingen die hij won in 13 darts.

Danny Noppert zette de hele dag een prima optreden neer

Danny Noppert zette de hele dag een prima optreden neer

Hij ging ook naar een 11e leg in de kwartfinales tegen Boris Krcmar, herhaalde de truc met een 13-darter om de overwinning te claimen, en nam een ​​gemiddelde van 103 in een klinische 7-2 overwinning in de halve finale op Callan Rydz.

Hij bleef echter wachten op 132 toen Smith de beslissende etappe van de finale veiligstelde – wat betekent dat hij zijn wachten op een eerste European Tour-succes voortzet na het bereiken van zijn tweede finale van 2022.

“Het was een topweekend en het is geweldig om weer de finale te halen”, gaf Noppert toe, ook de runner-up van de Austrian Darts Open. “Dit publiek bezorgde me kippenvel.”

Rydz maakte een einde aan de hoop van Nederlandse favoriet Michael van Gerwen en versloeg ook Simon Whitlock om de halve finale te bereiken, terwijl Andrew Gilding zijn indrukwekkende vorm voortzette door Ryan Searle en Dirk van Duijvenbode uit te schakelen om de laatste vier te bereiken.

Whitlock verzegelde zijn plek in de kwartfinale in stijl met een pronkstuk van 150 check-out van drie bullseyes tegen Daniel Larsson, terwijl een check-out van 170 en een gemiddelde van 105 niet genoeg was voor Dave Chisnall in zijn verlies in de derde ronde tegen Van Duijvenbode.

Na evenementen in vijf succesvolle weekenden, heeft de PDC European Tour nu een pauze van een maand voordat hij terugkeert met de Interwetten European Darts Matchplay in Trier van 1-3 juli.

READ  Loting en schema van Elton veiligheidsschoenen Nederlands Dartskampioenschap 2024