juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Cloud en Rijksoverheid ondertekenen overeenkomst Werkruimte voor de Publieke Sector

Google Cloud en Rijksoverheid ondertekenen overeenkomst Werkruimte voor de Publieke Sector

Google Workspace geeft de Rijksoverheid meer flexibiliteit en keuze voor samenwerking en productiviteit, en ondersteunt nieuwe hybride werkomgevingen

AMSTERDAM, 30 mei 2022 / PRNewswire / – Google Cloud heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe overeenkomst heeft getekend met de Central Nederlandse overheid waarmee de Nederlandse publieke sector kan profiteren van de reeks tools en aanbiedingen van Google Workspace. Deze nieuwe overeenkomst, die volgt op de Google Workspace for Education overeenkomst vorig jaar ondertekend, zal ook helpen bij het faciliteren van multicloud-adoptie voor centrale Nederlandse publieke sectorentiteiten, zoals overheidsdiensten.

De bedoeling van de nieuwe overeenkomst is om het voor de centrale Nederlandse publieke sector gemakkelijker en efficiënter te maken om het volledige scala aan Google Workspace-tools te benutten onder vooraf overeengekomen voorwaarden. Organisaties zullen ten volle kunnen profiteren van een reeks technologieën, waaronder toonaangevende tools zoals Chat, Documenten, Meet en Spreadsheets, waardoor Nederlandse burgers betere digitale diensten kunnen worden geboden en nieuwe hybride werkomgevingen kunnen worden ondersteund.

In 2020 zal de Centrale Nederlandse overheid startte een Data Protection Impact Assessment (DPIA) op Google Workspace, en vertegenwoordigers van de Nederlandse onderwijssector startten een DPIA op Google Workspace for Education, een standaardstap wanneer dergelijke instellingen bepaalde nieuwe technologieën willen aanschaffen. DPIA’s helpen organisaties om beter te begrijpen hoe bedrijven persoonlijke gegevens verwerken en beschermen en om parameters te definiëren voor naleving van de AVG. Als resultaat van dit proces hebben de Rijksoverheid, de Nederlandse onderwijssectororganisaties/-instellingen en Google Cloud overeenstemming bereikt en zullen zij samen blijven werken aan de DPIA-aanbevelingen.

“Dit is een mijlpaal voor de relatie van Google Cloud met de Rijksoverheid, aangezien we de resultaten van de DPIA’s tot wasdom zien komen. We hebben Google Workspace-producten en -oplossingen ontworpen, waaronder Google Workspace for Education, om de privacy van de gegevens van onze klanten. Onze tools zullen de Nederlandse publieke sector machtigen, terwijl ze voldoen aan strikte beveiligings- en privacyvereisten. We kijken er ook naar uit om meer keuze en flexibiliteit voor entiteiten in de publieke sector te ondersteunen en doen dit al voor onderwijsinstellingen in heel Nederlanddie toegang biedt tot innovatieve oplossingen, met geavanceerde beveiliging en grotere veerkracht “, zegt Joris Schoonis, managing director Benelux, Google Cloud.

READ  National Grid heeft de shortlist van het kabeltraject voor de Brits-Nederlandse Interconnector gemaakt

Deze overeenkomst markeert een nieuw hoofdstuk in een lopende relatie tussen de Rijksoverheid, Nederlandse publieke lichamen en Google Cloud.

Over Google Cloud

Google Cloud versnelt het vermogen van elke organisatie om haar bedrijf digitaal te transformeren. We leveren enterprise-grade oplossingen die gebruikmaken van de geavanceerde technologie van Google – allemaal in de schoonste cloud in de branche. Klanten in meer dan 200 landen en gebieden wenden zich tot Google Cloud als hun vertrouwde partner om groei mogelijk te maken en hun meest kritieke zakelijke problemen op te lossen.

BRON Google Cloud