mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zondag 9.398 nieuwe coronagevallen, positief testpercentage stijgt naar 14%

Mensen die vrijdag wachten op de ‘entree check’ check. Foto: DutchNews.NL

In de eerste 24 uur van zondagochtend zijn in totaal 9.398 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld door het RIVM.

Op zaterdag zakte het naar 908 en bereikte een dagelijkse high van hetzelfde hoogtepunt als eind december. Vorige week bedroeg het aantal positieve tests per dag gemiddeld 5.630, zeven keer het gemiddelde van de week ervoor.

De regering zei dat het percentage positieve tests bij testcentra van de regionale gezondheidsraad ook sterk was gestegen tot 14,2% Corona Virus-dashboard.

Aangezien het aantal nieuwe gevallen de afgelopen dagen is toegenomen, is het aantal zondagen lager dan sommige commentatoren hadden verwacht, maar zondag en maandag hebben vanwege de weekendtijd vaak lagere cijfers dan andere delen van de week.

Het aantal positieve tests in Nederland neemt toe sinds de overheid op 26 juni de meeste maatregelen tegen het coronavirus heeft versoepeld.

Op vrijdag draaide het een aantal van die beslissingen terug, sloot nachtclubs en beëindigde het ‘entreecontrole’-programma voor iedereen, maar zittende evenementen in een poging de overheersende trend om te keren.

NederlandsNieuwsNL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële hulp heeft ons geholpen om ’s avonds en in het weekend onze informatie over de Corona-viruscrisis uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

NederlandsNieuwsNL Is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

READ  Lendlease sluit zich aan bij Nederlands pensioenfonds om vastgoed te ontwikkelen in hightech hubs

U heeft nog niet gedoneerd, maar als u wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.