juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse corona virus gemiddelde. 30 juni tot 8 keer; Amsterdam heeft meer dan 1.300 records op één dag

In Nederland zijn zondag nog eens 9.398 besmettingen met het coronavirus gemeld door het RIVM. Bedrijf Het registreerde dit weekend bijna 20.000 besmettingen, meer dan het dubbele van het aantal positieve tests voor alle vorige week.

De snelheid waarmee mensen positief testten op een besmetting met het SARS-CoV-2-coronavirus steeg vorige week naar gemiddeld 11,8 procent. Dinsdag was dat nog maar 4,5 procent.

De dagelijkse telling steeg tot een zevendaags gemiddelde van 5.670, het hoogste in bijna twee maanden. Dat gemiddelde was acht keer hoger dan op 30 juni, het laagste niveau sinds de derde golf van besmettingen.

Alleen al Amsterdammers hadden 1.339 nieuwe besmettingen, meer dan het dubbele van het voortschrijdend gemiddelde van 680. Dit vertegenwoordigt het hoogste aantal besmettingen van alle gemeenten, en de regio Amsterdam-Amstelland zal naar verwachting worden geclassificeerd als een van de twee “door het RIVM meest ernstige” risiconiveaus, de slechtste van de vier risicocategorieën.

De totale hoeveelheid kapitaal verbrijzelde het record voor de meeste epidemieën die op een bepaalde dag in de stad werden geregistreerd. Het nieuwe record was 50 procent hoger dan het vorige record, dat een dag eerder 897 was.

Dinsdag wordt de kaart geüpdatet. Dan staat de regio Groningen ook op een ‘zeer serieus’ niveau. De stad in de provincie had zondag 538 nieuwe epidemieën, tegen een gemiddelde van 307.

Rotterdam registreerde nog eens 556 besmettingen, waarmee het stadsgemiddelde op 402 komt. Ook in Utrecht zijn de cijfers alarmerend, met 479 gevallen, al was het 40 procent lager dan zaterdag.

Het aantal besmettingen dat het RIVM op zondag en maandag meldt, is vaak lager dan op andere momenten van de week, omdat mensen hun eigen corona-virustest uitstellen tot het begin van het weekend, personeelsomvang, testvermogen en werkweek. De afgelopen zeven dagen heeft GGT dagelijks zo’n 45.000 corona-virustesten uitgevoerd, meer dan het dubbele van de cijfers van vorige week.

READ  Unilever benoemt de Nederlandse zuivelbaas Schumacher tot CEO

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn zaterdag ongeveer 169.554 mensen ingeënt tegen Govt-19. Dat betekent dat er deze kalenderweek minder dan 1,1 miljoen schoten zijn afgegeven, wat suggereert dat het ministerie zijn rating met negen procent zal verlagen.

Er zijn duidelijke tekenen van afnemende vaccinvooruitgang in Nederland. In elk van de laatste zeven dagen werden gemiddeld 171.109 prikpen toegediend, een derde minder dan de 252.045 prikpen een maand geleden.

In totaal zijn er sinds het begin van de vaccincampagne ongeveer 17.794.737 geneesmiddelen van één Govt-19-vaccin in Nederland gedistribueerd. Maandag worden ruim 18 miljoen mensen ingeënt.

Voorlopige cijfers van LCBS op zondag toonden aan dat het ziekenhuis 206 Govt-19-patiënten had. Op de ICU waren 88 Govt-19-patiënten, de overige 118 patiënten werden gehuisvest op de reguliere ziekenhuisafdeling.

Voorlopige gegevens toonden vrijdag kleine fluctuaties van ziekenhuisbewoners, waarbij het totale aantal gecombineerde patiënten hetzelfde was, maar inclusief 86 IC-patiënten.

Meer volledige ziekenhuisinformatie werd maandag vrijgegeven door LCBS. Vorige maand heeft de organisatie haar weekendrapport opgeschort en zal de uitgebreide dagelijkse operaties hervatten als de ziekenhuizen van de overheid weer beginnen te stijgen.